Sve više tinejdžerki učestvuje u grupnom seksu

Stručnjake posebno zabrinjava činjenica da je većina djevojaka izjavila da su bile pod pritiskom, da im je prećeno i da su najmanje jednom bile primorane da učestvuju u grupnom seksu.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 12:23h

Značajan broj tinejdžerki učestvuje u nesporazumnom grupnom seksu, pokazali su zabrinjavajući rezultati najnovijeg istraživanja koje su sproveli stručnjaci sa Univerziteta u Bostonu, SAD.

Istraživanje koje je uključilo 328 djevojaka, pokazalo je da jedna od 13 djevojaka, starosti između 14 i 20 godina, praktikovala grupni seks, dok je 45 posto njih priznalo da bar jedan od partnera nije koristio kondom.

Stručnjake posebno zabrinjava činjenica da je većina djevojaka izjavila da su bile pod pritiskom, da im je prijećeno i da su najmanje jednom bile primorane da učestvuju u grupnom seksu.

Takođe, 54 posto učesnica u istraživanju je svoj prvi seks sa više partnera imalo sa manje od 16 godina, dok je trećina konzumirala alkohol ili narkotike tokom posljednjeg grupnog seksa, a gotovo polovina njih je bila primorana na korišćenje ovih supstanci od strane partnera.

Studija je pokazala i da su djevojke koje su učestvovale u grupnom seksu sklonije pušenju, da su češće žrtve nasilja u vezama i da imaju seksualno prenosive bolesti.

Bonus video: