Dabović: Da pokažemo karakter, dužni smo to sebi

“Nadam da ćemo na njihovom biti makar dostojan protivnik i da ćemo pokazati da možemo da se nosimo sa njima, bez obzira što su apsolutni favoriti”, kaže Simo Dabović.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Www.cev.lu
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 20.12.2011. 09:58h

Tur je došao i prošao. Zapravo nije. Nakon maksimalnog poraza u Budvi, odbojkaše Budvanske rivijere sjutra očekuje novi duel sa vicešampionom Francuske, koji je u Mediteranskom sportskom centru slavio sa maksimalnih 3:0, bez ikakvih problema, dominirajući u svim elementima igre...

“Uopšte ne želim posebno da komentarišem našu igru u prvoj utakmici, koje se ne sjećamo rado. Jednostavno, to je bila naša blijeda partija. Međutim, ne sumnjam da ćemo već sada u Francuskoj pokazati karakter. Poslije onakvih mečeva, potrebno je pokazati karakter, pokazati zube. Dužni smo to prije svega sebi, jer niko od nas nije pokazao kakvim kvalitetom raspolaže”, kaže za “Vijesti” tehničar Budvana Simo Dabović.

Porazom od Tura, Budvanska rivijera je i dalje jedina u grupi F bez pobjede, sa samo jednim osvojenim bodom, i izgubljenim šansama za prolaz u drugu rundu. Jedina nada je borba za treće mjesto, a do njega će trebati i koji bod sa strane, možda već u Turu, iako to izgleda kao nemoguća misija s obzirom na ono što je viđeno u prvom duelu.

“Nadam da ćemo na njihovom biti makar dostojan protivnik i da ćemo pokazati da možemo da se nosimo sa njima, bez obzira što su apsolutni favoriti”, nastavlja Dabović.

Dabovića je prije tri dana zadesio peh na treningu, pošto se sudario sa Čedićem i povrijedio rame, zbog čega je trenirao smanjenim intenzitetom protekla dva dana, a juče je bio u barskoj bolnici (inače je rodom iz Bara).

“Sudarili smo se na mreži u skoku, pri čemu je Čedićev lakat završio menu u rame, baš nekako nezgodno, tako da mi je rame nateklo. Međutim, nije strašno, ima samo neke podlive, nema nekog većeg hematoma, tako da bi trebalo brzo da prođe. Nadam se da ću do meča u srijedu moći ponovo da budem u punoj funkciji”, zaključio je Dabović.

Bonus video: