Manga Art u Podgorici: Upoznajte se sa novom kulturom

Manga Art je prvi događaj ovakve vrste u Crnoj Gori, a osmišljen je sa ciljem da promoviše japanski strip – Mangu i crtani film koji je nastao pod uticajem ovog stripa
236 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 20:56h

Dvodnevni Manga Art program u organizaciji NVU Crnogorska alternativna kultura biće održan u Podgorici 20. i 21. decembra, što je jedinstvena prilika da se podgorička publika upozna sa Manga kulturom.

Manga Art je prvi događaj ovakve vrste u Crnoj Gori. Osmišljen je sa ciljem da promoviše japanski strip – Mangu i crtani film koji je nastao pod uticajem ovog stripa, a zove se Anime.

Prvog dana (20. decembra) posjetioci će moći da čuju predavanje o Manga i Anime kulturi u Perjaničkom domu (Centar savremene umjetnosti) na Kruševcu u 18 časova, nakon čega će biti prikazan Anime film “Sword of the Stranger” u 19 časova.

Zbog tehničkih mogućnosti broj učesnika je ograničen

Za drugi dan (21.decembra) u Gradskoj knjižari u 13 časova biće organizovana radionica Manga crtanja, a svi zainteresovani za učešće u radionici mogu se informisati na sajtu Crnogorske alternativne kulture.

Zbog tehničkih mogućnosti broj učesnika je ograničen.

Samo dođite

Drugi Anime film “Summer Wars” posjetioci će moći da pogledaju u 19 časova u Perjaničkom domu.

Svi programi su besplatni

Crnogorska alternativna kultura program organizuje u saradnji sa društvom ljubitelja japanske pop kulture “Sakurabana” iz Beograda i Ambasade Japana iz Beograda, uz podršku Centra savremene umjetnosti Crne Gore i Gradske knjižare.

Svi programi su besplatni, tako da zainteresovanima preostaje samo da došetaju.

Bonus video: