Podržali su one koji samo pričaju i egzistiraju isključivo u medijima

Komisija za raspodjelu sredstava je i ovog puta štedro podržala one koji samo pričaju i egzistiraju isključivo u medijima.“, stoji u saopštenju Mornara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 16:21h

Odbojkaški klub Mornar nezadovoljan je rezultatom konkursa za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Iako je konkurisao, barski klub, naime, na konkursu nije dobio ni centa.

„Odbojkaški klub Mornar, član prve muške lige, u potpunosti radi na amaterskoj osnovi, ni treneri ni igrači ne dobijaju nadoknade za svoj uloženi trud. Kao i više od pola učesnika Prve lige, dugotrajno smo suočeni sa nezainteresovanošću sponzora da nas podrže i zato smo sa posebnom pažnjom isčekivali konkurs u nadi da će nam postignuti rezultati i reference konačno izboriti sredstva koja bi omogućila golu egzistenciju kluba“, navodi se u saopštenju klub.

U Mornaru ističu da je njihov rad " u potpunosti transparentan, da se sprovodi u sportskim salama, te da je na uvidu je kompletnoj javnosti“.

„Mjeri se satima treninga, odigranim utakmicama, desetinama okupljenih dječaka i mladića uzrasta 8-19 godina, brojem stvorenih kadetskih, juniorskih i seniorskih reprezentativaca. Mi tako dajemo značajan doprinos animiranju omladine da se okrene zdravoj strani života i odupre iskušenjima ulice. Sve to je, nažalost, bilo nevidljivo Komisiji za raspodjelu sredstava koja je i ovog puta štedro podržala one koji samo pričaju i egzistiraju isključivo u medijima.“, stoji u saopštenju.

Zbog ovakve odluke Komisije za raspodjelu sredstava u Mornaru razmišljaju i o radikalnom potezu.

„Zbog takvog obesmišljavanja entuzijazma naših igrača, stručnog štaba i uprave i dovođenja u situaciju da naozbiljnije razmišljamo o gašenju kluba, pridružujemo se zahtjevima da konkurs bude poništen“, stoji u saopštenju koje je potpisao Radomir Petrić, član Upravnog odbora Mornara.

Bonus video: