Nikola Bulatović priveden u ZIKS

Potjernicu za Bulatovićem raspisala je kancelarija Interpola u Podgorici, na osnovu koje je i uhapšen
71 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Bulatović, Foto: Delazonaoriental.net
Nikola Bulatović, Foto: Delazonaoriental.net
Ažurirano: 18.12.2011. 19:08h

Bivši jugoslovenski reprezentativac, Nikola Bulatović (40), deportovan je u Crnu Goru iz Dominikanske Republike, gdje je uhapšen u petak na osnovu potjernice Interpola.

Potjernicu za Bulatovićem raspisala je kancelarija Interpola u Podgorici, na osnovu koje je i uhapšen.

Kako "Vijesti" saznaju iz policije Bulatović je oko 19 časova priveden u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Policija i kancelarija Interpola u Dominikanskoj Republici objavili su fotografiju uhapšenog Bulatovića, uz najavu da je on deportovan iz zemlje.

"Bulatović je tokom druge polovine marta 1998. u Beogradu u svom stanu upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloljetnu, N.S. nakon što je došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za gimnazijski školski list, ranije je saopštila Uprava policije.

Nacionalni centralni biro Interpol-a Podgorica raspisao je međunarodnu potjernicu za Bulatovićem na osnovu saglasnosti Ministarstva pravde Crne Gore i izvršenja naredbe Osnovnog suda u Podgorici, a radi privođenja Bulatovića na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od pet godina na koju je osuđen presudom Okružnog suda u Beogradu zbog počinjenog krivičnog djela silovanje.

Tokom suđenja, Bulatović je negirao krivicu, tvrdeći da je riječ o namještaljci. On nije sporio da je imao seksualni odnos sa maloljetnom djevojkom, ali je isticao da se ona nije protivila.

Bulatović je igrao za FMP, Budućnost i Partizan i još nekoliko klubova, a sa reprezentacijom je osvojio dvije zlatne medalje.

Bonus video: