Vujadinović i Slađana Perunović ponovo najbolji

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 53. put, okupila je oko 350 takmičara. Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2011. 17:53h

Član Atletskog kluba (AK) Podgorički maraton Stojan Vujadinović pobjednik je tradicionalne atletske trke Trofej Podgorice – Memorijal Veliša Mugoša.

U konkurenciji atletičarki najbolja je bila Slađana Perunović iz AK Nikšić.

Vujadinović i Perunović bili su najbrži i prošle godine.

Drugo mjesto u trci na pet hiljada metara osvojio je Miloš Maslovarić iz bjelopoljskog Jedinstva, dok je treći bio član AK Nikšić Veselin Krgović.

Perunović je u trci seniorki na tri hiljade, kao i prošle godine, trijumfovala ispred klupske drugarice Lidije Todorović, dok je treća bila Budvanka Daliborka Davidović.

Najbrži junior u trci na hiljadu i po metara bio je član barskog Mornara Svetozar Stamatović.

Drugi je bio Haris Dodžić iz bjelopoljskog Jedinstva, a treći Miloš Mikić iz AK Nikšić.

U konkurenciji juniorki na hiljadu metara najbrža je bila Nikšićanka Nikolina Despotović, ispred Ane Perović i Slađane Babić iz Danilovgrada.

Najbrži u konkurenciji pionira na 800 metara bio je Luka Belada iz Nikšića, njegov sugrađanin Spasoje Perović bio je drugi, dok je treće mjesto pripalo Jovanu Miladinoviću iz ATK Podgorički maraton.

U konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila je Katarina Ćuković iz cetinjskog Lovćena.

Druga je bila njena klupska drugarica Snežana Bujiša, a treća Jovana Miladinović iz Podgoričkog maratonaca.

U trci osnovaca najbrži su bili Marko Gojčaj i Adela Agović iz Osnovne škole Mahmut Lekić iz Tuzi, dok su kod srednjoškolaca pobijedili Stefan Kruščić iz podgoričke Ekonomske škole Mirko Vešović i učenica Gimnazije iz Tuzi Dijana Ujkić.

U konkurenciji veterana, po kategorijama, najbrži su bili Slavoljub Miladinović (od 40 do 50), Željko Rolović (do 60) i Velimir Ćorović (preko 60 godina).

U trci pripadnika vojske i policije najbrži je bio Veselin Petrušić.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 53. put, okupila je oko 350 takmičara.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike.

Bonus video: