Bitka za Britaniju pripala momku iz Liverpula: Belju opet nokautirao Heja

Belju je bivši prvak u kruzeru u WBO federaciji, a u kategoriju više je prešao baš da bi se borio sa Hejom, nekadašnjim šampionom u teškoj, u verziji WBA
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2018. 22:29h

Kakav bokserski spektakl u londonskoj O2 areni, kakav duel dva britanska teškaša i velika rivala – i kakva pobjeda Tonija Beljua nad Dejvidom Hejom.

Belju, 35-godišnji borac iz Liverpula, u petoj rundi je nokautirao dvije godine starijeg Heja, koga je savladao i u prethodnom međusobnom duelu, u martu prošle godine, takođe prekidom.

Belju je bivši prvak u kruzeru u WBO federaciji, a u kategoriju više je prešao baš da bi se borio sa Hejom, nekadašnjim šampionom u teškoj, u verziji WBA.

I oba puta je dokazao da je bolji. Večeras je u trećoj rundi, sa dva žestoka krošea, prvo desnom, pa lijevom rukom, dva puta bacao na pod Heja.

Hej se u četvrtoj rundi nekako držao na nogama, mada je bilo jasno da ga tijelo ne sluša.

U petoj je sve bilo gotovo. Belju je još jednom bacio na pod rivala, a zatim ga satjerao u konopce i natjerao sudiju da označi kraj meča, koji nije imao šampionski značaj, već je bio samo za prestiž.

Belju ima skor od 30 pobjeda, dva poraza i jedne neriješene borbe, a nakon borbe je najavio da će da se vrati u kruzer kategoriju.

Hej je doživio četvrti poraz u karijeri, a ima 28 pobjeda.

Galerija

Bonus video: