Dukić nije iskoristio prvu šansu za London

Dukić je posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Australiji na završnim regatama zauzeo 44. i 38. mjesto, što mu je ukupno donijelo 78. mjesto u klasi Laser.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 16:55h

Mladi hercegnovski jedriličar, Milovoj Dukić, nije iskoristio veliku šansu da već sada obezbjedi plasman na Olimpijske Igre u Londonu sljedeće godine. Naime, poslije odličnih rezultata u prethodnim danima na ISAF(Svjetska jedriličarska organizacija) prvenstvu u Pertu, osamnaestogodišnji jedriličar sa Škvera je očigledno platio danak neiskustvu i posljednje dvije regate, na kojima je trebalo da potvrdi dobre plasmane iz prethodnih osam trka, nije odjedrio na nivou forme koju je pokazivao od početka takmičenja.

Dukić je posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Australiji na završnim regatama zauzeo 44. i 38. mjesto, što mu je ukupno donijelo 78. mjesto u klasi Laser.

To i nije loš rezultat, međuitm Dukić na kraju nije imao sreće, jer su jedriličari koji su bolje plasirani od njega reprezentativci 36 različitih zemalja, što znači da Crna Gora nije obezbjedila jedno od prvih 35 mjesta koje je značilo plasman u London:

„Očigledno da se Milivoj nije mogao izboriti sa prevelikim pritiskom činjenice da je na pragu velikog uspjeha. Ipak on nema puno iskustva na ovakvim takmičenjima. Uostalom, ovo mu je prvo ISAF Svjetsko prvenstvo u apsolutnoj kategoriji i prvo prvenstvo na Laseru. To je najvjerovatnije i uticalo da u posljednjim regatama njegovo jedrenje bude daleko ispod onoga što je pokazao prethodnih dana.

Međutim, nije sve izgubljeno, još uvijek ima velikih šansi za plasman na Olimpijske Igre, jer je preostalo još 12 nepopunjenih mjesta za put u London. Stoga, odmah počinjemo sa pripremamam za sljedeće takmičenje u Njemačkoj, ali pripreme prije svega moraju biti na psihološkom planu, da bi se razbile barijere koje se pojave u ovakvim sitacijama'', rekao je za „Vijesti“ predsjednik Dukićevog jedriličarskog kluba ''Jugole Grakalić'', Predrag Vukčević.

Podsjetimo, Dukić je do posljednjeg dana jedrenja u Pertu, držao 62. poziciju što je našu zemlju svrstavalo među 29 najbolje plasiranih nacija na ISAF prvenstvu, sa koga 35 prvoplasiranih država ima pravo na svog predstavnika na Olimpijskim Igrama.

Bonus video: