Jankoviću i Dabižinoviću 3,5 godine zatvora

Zbog razbojničke krađe Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju osudilo je na dvije i po godine zatvora Zorana M.Jankovića (50) iz Jagodine i Stefana N.Dabižinovića(20) državljanina Crne Gore rođenog u Dubrovniku
103 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Savo Prelević
Viši sud Bijelo Polje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2011. 13:56h

Vijeće sudije Violete Raičević u Osnovnom sudu u Bijelom Polju zbog razbojničke krađe osudilo je na dvije i po godine zatvora Zorana M.Jankovića (50) iz Jagodine sa boravištem u Herceg Novom a Stefana N.Dabižinovića(20) državljanina Crne Gore rođenog u Dubrovniku sa prebivalištem u Herceg Novom na godinu zatvora.

Jankoviću je pritvor produžen do pravosnažnosti presude ili neke druge odluke suda a Dabižinoviću je ukinut.

Prema optužnici okrivljeni su 29.jula ove godine između 2 i 3 sata poslije ponoći pomoću merdevina ušli u unutrašnjost kuće Milutina Jevrića u bjelopoljskom naselju Nedakusi. Dabižinović se ,kako se navodi, popeo na terasu a zatim ušao u unutrašnjost kuće-spavaću sobu iz koje je izašao u hodnik,spustio se niz stepenice i otključao ulazna vrata.

Odnijeli novac, telefone i sladoled

"Kroz otvorena vrata ušao je Janković nakon čega su se popeli na sprat i izvršili premetačinu po sobama tražeći novac.U spavaćoj sobi u kojoj je spavao oštećeni vlasnikov sin Ranko Jevrić(40) sa komode su oduzeli kožni novčanik sa 350 eura , tri mobilna telefona“samsung“ sa karticama i sladoled „Frikom king“.

Kada se Ranko probudio i upitao“ko je to“ Janković ga upotrebom gasnog pištolja marke ME 9 Mini Para cal.9 milimetara više puta udario u glavu nanoseći mu laku povredu-navodi se u optužnici i dodaje da su se okrivljeni bježeći ,udaljili iz kuće.

Janković je na glavnom pretresu i u završnoj riječi priznao djelo navodeći da je on Dabižinovića „naveo“ da izvrši krivično djelo.

Jankovićev branilac advokat Obrad Rade Pavićević uložio je žalbu drugostepenom Višem sudu „jer ne postoje razlozi za produžavanje pritvora njegovom klijentu kao osuđenom licu koje priznalo izvršenje krivičnog djela.

"Kod postojanja međudržavnog Sporazuma Srbije i Crne Gore o saradnji u krivično pravnim stvarima,transferu krivičnih postupaka i izvršenju krivičnih sankcija,produženje pritvora okrivljenom je nepotrebno.Realan i bespotreban je „boravak“ ovog okrivljenog u istražnom zatvoru jer će opterećivati Budžet Crne Gore,a Sporazum će za ovaj slučaj ostati neprimijenjene ,čemu sigurno nijesu težili njegovi potpisnici", navedeno je u žalbi Pavićevića.

Bonus video: