Dobri duh spasao Strugara

“Poslije zaslužene pobjede nastavljam sa radom kako bi na proljeće protiv Belonija vratio titulu. Ahagan se pokazao kao dobar borac”, kazao je Strugar
288 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 22:39h

Iz Aladinove lampe na šortsu Francuza Jasina Ahagana nije izašao dobar duh za 22-godišnjeg rivala proslavljenog crnogorskog kik-boksera Ivana Strugara, jer da jeste on bi dobio meč prekidom u trećoj rundu.

Dobri duh bio je velikodušan prema ljubimcu crnogorske publike, koji je uspio da izdrži fantastične nalete Francuza u 3. i početkom 4. runde i na kraju slavi jednoglasnu pobjedu sudija, od kojih su dvojica bodovala 49:46, a treći 48:46.

Da, samo sreći Strugar može da zahvali što prvi put u karijeri nije vezao dva poraza, nakon onog prije sedam mjeseci u „Morači” protiv Ahaganovog zemljaka Frederika Belonija.

Strugar je tada imao problema sa dahom, što ovoga puta nije bio slučaj.

Dominirao je do isteka prvog minuta 3. runde, kada je vezao dva visoka nožna udarca, ali umjesto da poklekne, Ahagan je pokazao nevjerovatnu izdržljivost - iz kontre desnom nogom istjerao je dah iz pluća asu Aristona, da bi potom desnim krošeom bacio na patos crnogorskog šampiona.

Kao u magnovenju, Strugar je uspio da izdrži do kraja runde, pa čak i udarac u nos početkom 4. dionice. Medicinski tajm-aut očigledno je prijao Strugaru, koji se potom furiozno vratio pa je Ahagana spasao gong.

U 5. rundi Strugar je iskusno držeći distancu boljom ručnom tehnikom držao meč pod kontrolom.

Da ni Ahagan nije nezadovoljan ishodom, a još manje svojim nastupom, pokazao je oduševljeno noseći Ivana na ramenima, uz gestikulaciju da je pokazao da i on pripada samom svjetskom vrhu. Strugaru sada predstoji priprema revanša sa Belonijem...

“Bila je to teška borba, Ahagan me je stavio na velike muke i doveo moju karijeru praktično do kraja. Treća runda je bila presudna za moju karijeru, ali vjera u sebe dala mi je snagu da poluizgubljen meč preokrenem i zasluženo dobijem”, rekao je Strugar nakon meča.

On je istakao da mu je borba sa Ahaganom bila važna za nastavak karijere.

“Poraz bi značio i kraj karijere. Poslije zaslužene pobjede nastavljam sa radom kako bi na proljeće protiv Frederika Belonija vratio titulu. Ahagan se pokazao kao dobar borac”, kazao je Strugar.

Peti „Splendid gran pri” uveličalo je pet uvodnih borbi, a u prve četiri slavili su reprezentativci Crne Gore, koje trenira Ivan Strugar.

Emil Nurković je jednoglasno pobijedio Milana Savića iz Srbije, Remzija Dacić je bio bolji Marka Gela iz Hrvatske, Ivan Tošković pobijedio je njegovog zemljaka Vlatka Žaju, dok je Boban Krušić fantastičnim udarcem desne noge u uvodnim sekundama meča nokautirao Dušana Šućura iz Srbije.

Goran Borović iz Hrvatske prekidom u 3. rundi savladao je Aleksandra Topića iz Srbije.

Galerija

Bonus video: