Nikola Bulatović uhapšen u Dominikanskoj Republici

Bulatović je 1998. u Beogradu u svom stanu upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloljetnu, N.S.
167 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 17:11h

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola V. Bulatović (40) uhapšen je u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj potjernici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica.

Bulatović je tokom druge polovine marta 1998. u Beogradu u svom stanu upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloljetnu, N.S. nakon što je došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za gimnazijski školski list, navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju.

Nacionalni centralni biro Interpol-a Podgorica raspisao je međunarodnu potjernicu za Bulatovićem na osnovu saglasnosti Ministarstva pravde Crne Gore i izvršenja naredbe Osnovnog suda u Podgorici, a radi privođenja Bulatovića na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od pet godina na koju je osuđen presudom Okružnog suda u Beogradu zbog počinjenog krivičnog djela silovanje.

Tokom suđenja, Bulatović je negirao krivicu, tvrdeći da je riječ o namještaljci. On nije sporio da je imao seksualni odnos sa maloljetnom djevojkom, ali je isticao da se ona nije protivila.

Bulatović je igrao za FMP, Budućnost i Partizan i još nekoliko klubova, a sa reprezentacijom je osvojio dvije zlatne medalje.

Bonus video: