Maloljetnik zatečen u kladionici, najavljena prijava protiv vlasnika

Glavni inspektor u Upravi za igre na sreću, Miodrag Stojanović, kazao je da ako se ponavljaju slučajevi kršenja zakona objekat može da bude zatvoren
64 pregleda 0 komentar(a)
Kladionica Olimp, Foto: Zoran Đurić
Kladionica Olimp, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.12.2011. 21:29h

Podgorička policija prilikom oblaska kladionica i kazina koja se nalaze u naselju Stari aerodrom i na području Tuzi u kladionici "Olimp", u Ulici Zmaj Jovina na Starom aerodromu, zatekla je petnaestogodišnjeg dječaka.

Ovo je drugi slučaj u nešto više od mjesec dana da se u kladinici "Olimp" pronađe maloljetnik.

Službenici Filijale za suzbijanje maloljetničke delikvencije iz Podgorice, Ekspoziture za javni red i mir i Uprave za igre na sreću, su u trajanju od više časova, izveli akciju "Stop klađenju maloljetnicima".

Iz policije je saopšteno da je dječak radi utvrđivanja identiteta doveden u PJ Podgorica, gdje je sa njim, u prisustvu roditelja, obavljen razgovor.

Nakon razgovora, maloljetnik je predat roditeljima. S obzirom na to da je klađenje maloljetnim licima zabranjeno, službenici Uprave za igre na sreću će, shodno Zakonu o igrama na sreću, nadležnom organu podnijeti prijavu protiv D. V., vlasnika kladionice "Olimp".

Glavni inspektor u Upravi za igre na sreću, Miodrag Stojanović, kazao je "Vijestima" da ako se ponavljaju slučajevi kršenja zakona objekat može da bude i zatvoren.

"Prijava će definitivno biti podnesena. Što se tiče ostalih eventualnih posljedica za kladionicu "Olimp", na kolegijumu Uprave za igre na sreću koji će biti održan u ponedjeljak, biće donesena odluka, da li će, ili ne biti zatvorena kladionica na Starom aerodromu", istakao je Stojanović.

On je dodao da se oduzimanje koncesije odnosi samo na jedan objekat ali ne i na čitavu firmu. Ukoliko su prekršaji koje pravi određena firma zastupljeni u velikoj mjeri, kazna bi mogla biti i rigoroznija.

Bonus video: