Odloženo ročište u sporu FK "Gusinje" - Đonbaljaj

U sporu Đonbaljaja tuže zbog prekopavanja stadiona FK “Gusinje” 20. februara 2011.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 20:17h

Suđenje pred sudijom Osnovnog suda u Plavu Elicom Pantović, na kojem su se trebale čuti završne riječi u slučaju tužbe FK ”Gusinje” protiv Tahira, Hadže i Mehmeta Đonbaljaja, zbog ometanja posjeda, odloženo je za 27. decembar, zbog nedolaska na suđenje jednog od tuženog Hadže Đonbaljaja.

U pomenutom sporu Đonbaljaja tuže zbog prekopavanja stadiona FK “Gusinje” 20. februara 2011.

Pravna zastupnica fondacije Azra Jasavić kazala je, da su svi dokazi sprovedeni i da očekuje uspjeh u ovom sporu.

“Svi su dokazi sprovedeni, sud je izlazio na lice mjesta, vršeno je vještačenje. U prvom svom iskazu, Đonbaljaj je naveo da jeste prekopao stadion za potrebe postavljanja fekalno kanalizacione cijevi, za potrebe objekata koji se nalaze na tribinama, i priznao, što ima u zapisniku, da nije imao pisanu saglasnost, nadležnog državnog organa. On je navodno imao neke konsultacije sa članovima uprave kluba, ali ni jedan član to nije potvrdio. Očekujemo da sud naloži da se cijevi uklone, da Đonbaljaj i ostali tuženi plate klubu naknadu sudskih troškova” kazala je Jasavić.

Ona je dodala da Hadža Đonbaljaj nije doša jer nije bio uredno obaviješten, te da smatra da je bilo prostora i vremena da sudska administracija u skladu sa zakonom o parničnom postupku, obavi na profesionalan način dostavljanje poziva za jučerašnju raspravu.

“Onaj ko je omogućio opstruiranje ovog sudskog postupka, mora snositi konsekvence u profesionalnom smislu, što je stvar predsjednika suda“, kazala je Jasavić.

Bonus video: