Policije su listing Šarića razmijenile 2009. godine

Tom prilikom predstavnici hrvatskog MUP-a nisu potpisali da su ga preuzeli
0 komentar(a)
Listing Šarić, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Listing Šarić, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 15.12.2011. 18:04h

Na današnjem sastanku predstavnika hrvatske i crnogorske policije utvrđeno je da su tokom razmjene podataka između dvije policije, razmijenjen i listing telefonskih poziva odbjeglog Pljevljaka Darka Šarića, navodi se u zajedničkom saopštenju nakon sastanka.

Na sastanku održanom u Zagrebu se utvrdilo da i to nije isti listing koji je objavljen u crnogorskim medijima, jer su u objavljenom listingu umetnuti kontatki premijera Crne Gore Igora Lukšića i ministra vanjskih poslova Milana Roćena.

Kako prenosi televizija "Vijesti", listing poziva Šarića su dvije policije razmijenile u martu 2009. godine u Herceg Novom, a tom prilikom predstavnici hrvatskog MUP-a nisu potpisali da su ga preuzeli.

Na sastanku delegacija koje su predvodili Milan Tomić i Vitomir Bijelić je utvrđena dobra saradnja, posebno u slučaju ubistva Iva Pukanića.

Uprava policije je ranije saopštila da je listinge dostavila Hrvatskoj, što su prvo iz hrvatske policije demantovali, a potom saopštili da to ne mogu niti da demantuju niti da potvrde.

Nakon toga je portparol MUP-a Hrvatske, Krunoslav Borovec pozvao crnogorske kolege da dođu u Zagreb i zajedno utvrde da li je listing dostavljen.

Bonus video: