Strugar sjutra protiv Ahagana

“Meč dolazi u delikatnom trenutku, ali sve smo uradili da ga u maksimalnoj formi dočekam", rekao je Strugar.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 14:59h

Crnogorski kik-bokser Ivan Strugar boriće se sjutra u Budvi protiv francuskog borca Jasina Ahagana, u borbi za prestiž koja će biti održana u okviru Splendid Gran pri revije.

Meč će biti održan u kategoriji do 88,6 kilograma, a predviđen je da traje pet rundi po tri minuta.

Rival crnogorskog borca na profesionalnom ringu ostvario je 22 pobjede, od kojih je deset mečeva dobio prekidom. Ima i tri poraza.

Saopšteno je da je Ahagan mlad i perspektivan borac, koji većinom nastupa u savateu i mau taiju.

Ahagan je kazao da je spreman došao u Crnu Goru i da respektuje rivala.

"Dobro sam se spremio i očekujem dobru borbu. Gledao sam njegove mečeve, znam o kome se radi. Jedva čekam da meč počne", rekao je Ahagan na konferenciji za novinare.

On je na zvaničnom mjerenju imao 87 kilograma, 1,5 manje od Strugara.

Trener francuskog borca Rodrigo Alamos zahvalio se na prijemu, navodeći da očekuje dobre borbe.

"Strugar je dobar borac. Dobro smo se pripremali. Očekujemo dobru borbu i nadam se najboljem", kazao je Alamos.

Strugar je kazao da je zadovoljan pripremama i naglasio da spreman dočekuje meč.

On je podsjetio da će mu predstojeći meč biti prvi nakon poraza od Frederika Belonija, navodeći da su te borbe specifične i veoma teške u fizičkom i psihološkom smislu.

“Meč dolazi u delikatnom trenutku, ali sve smo uradili da ga u maksimalnoj formi dočekam. Imao sam priliku da gledam snimke njegovih borbi. On je snažan i nepredvidiv borac, koji snažno udara nogama i rukama. Protiv njega se mora biti maksimalno skoncentrisan", rekao je Strugar.

On je naglasio da zna da je Ajagan dobar borac, ali da vjeruje u sebe i da će sve uraditi da se vrati na pobjednički put koji je prekinuo protiv Frederika Belonija.

Trener Predrag Lekić istakao je da stručni štab sve uradio da Strugar bude na nivou na kojem je bio kada je pobjeđivao velike šampione.

"Znamo da je Ahagan dobar i kvalitetan borac, tehnički dotjeran, koji u borbama akcenta stavlja na nožnu tehniku. On je klasični predstavnik francuske i arapske škole kik boksa, koju karakteriše velika izdržljivost i moralnost u borbi", kazao je Lekić.

Menadžer crnogorskog borca Slobodan Nikić kazao je da će biti održano pet uvodnih borbi u kojima će se crnogorskim borcima Emilu Nurkoviću, Remziji Daciću, Ivanu Toškoviću i Bobanu Krušiću suprostaviti borci iz Srbije i Hrvatske.

U glavnoj uvodnoj borbi rivali će biti Aleksandar Topić iz Srbije i Hrvat Goran Borović.

"Interesovanje je veliko i da je dvorana višestruko veća ne bi mogla da primi sve zainteresovane. Zahvaljujući generalnom sponzoru, ali i manjim donatorima, zatvorena je finansijska konstrukcija", rekao je Nikić.

On je kazao da ulaznica još ima u prodaji.

Cijene ulaznica su na nivou prošlogodišnjih - 30, 50 i 100 eura.

Generalni sponzor manifestacije je Montera Montenegro, a pokrovitelj Opština Budva.

Manifestacija će početi u 20.15 časova, a najavljeno je da biti direktno prenošena na Javnom servisu.

Bonus video: