advokat predao ključ

Oduzet Kalićev stan u naselju Gorica C

Kalićev stan u elitnom podgoričkom naselju široj crnogorskoj javnosti je poznat od prije tri godine
60 pregleda 0 komentar(a)
Stan Safeta Kalića, Foto: Luka Zeković
Stan Safeta Kalića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.12.2011. 10:29h

Uprava za imovinu je privremeno oduzela još jedan stan odbjeglog narkobosa Safeta Kalića u naselju Gorica C.

Predstavnica advokatske kancelarije Đukanović, koja brani porodicu Kalić, donijela je ključeve od stana u potkrovlju zgrade u Ulcinjskoj ulici, pa su predstavnici Uprave, podgoričkog Osnovnog suda i policije ušli u skoro prazan stan, koji izgleda kao da godinama u njemu niko nije boravio.

Par viskija, novina i vlaga u stanu dočekali su nadležne za preuzimanje imovine u stanu, u kojem je od desetak prostorija “ekskluzivno” izgledalo samo veliko kupatilo, a pristojno jedna manja dječja soba.

Bravar je zamijenio bravu na ulaznim vratima stana i jedan ključ predao Upravi, a četiri ključa su deponovana u Osnovnom sudu u Podgorici.

Kalićev stan u elitnom podgoričkom naselju široj crnogorskoj javnosti je poznat od prije tri godine, kada je uhapšena desetočlana kriminalna grupa koja je navodno iz tog Kalićevog stana pripremala ubistvo barskog biznismena Veselina Bujića. Optuženi za to djelo su pravosnažno oslobođeni krivice.

Preko 28 miliona eura

Uprava za imovinu je prije nekoliko dana nastavila privremeno oduzimanje imovine Safeta Kalića (42), njegove uhapšene supruge Amine (29), brata Mersudina (54) i njihove bliže rodbine, zapljenom stana od 86 metara kvadratnih u Ulici Džordža Vašingtona u Podgorici. U tom stanu živi Safetov sestrić kome je Uprava ponudila da mu ga ubuduće iznajmljuje.

Imovina porodice Kalić procijenjena je na preko 28 miliona eura, a osim hotela “Rožaje” i “Turjak”, pumpe, kafića, nekoliko preduzeća, na spisku nekretnina za oduzimanje su i zemljište, stanovi, putnička vozila.

Kalići se terete da su od 2006. do 2011. u Rožajama ”finansijskim i bankarskim poslovanjem”, preko preduzeća ”Daut& Daut”, ”Tajson”, ”Turjak”, ”M petrol” i ”Kristal” u kojima su osnivači ili izvršni direktori putem simuliranih ugovora uplaćivali novac u iznosu 7.258.195,89 eura na bankovne račune ovih preduzeća i tako u platni promet Crne Gore unijeli ”prljav novac” za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom.

Preporučujemo za Vas