Budućnost poražena od Lamije

Odbojkaši Budućnosti poraženi su večeras u Podgorici od grčke Lamije 3:0 (25:20, 26:24, 25:22), u prvoj utakmici osmine finala Kupa Evropske odbojkaške konfederacije
0 komentar(a)
Đuranović i Noselac, Foto: Zoran Đurić
Đuranović i Noselac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.12.2011. 20:22h

Lamija je jednom nogom u četvrtfinalu Kupa CEV – grčki predstavnik je večeras rutinski slavio u “Morači” sa maksimalnih 3:0, i teško je pomisliti da mlađani sastav Budućnosti u revanšu (22. decembra) u gostima može iznenaditi kvalitetnijeg, i prije svega iskusnijeg rivala i izboriti “zlatni set”.

Ipak, izabranici Zorana Vukčevića imaju za čim da žale što meč nijesu učinili neizvjesnijim, jer su u sva tri seta poklekli u finišu, a u drugom setu nijesu sačuvali prednost od šest poena na drugom tehničkom tajm-autu i iskoristili set loptu.

Iako bez povrijeđenog korektora Petra Čurovića, bivšeg crnogorskog reprezentativca, Lamija je odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije, pa je na kraju sasvim zasluženo slavila...

"Rezultat 3:0 djeluje ubjedljivo. Međutim, u svim setovima smo bili blizu, dosta vremena smo igrali u egalu, i smatram da smo pružili solidnu partiju. Pobijedila je iskusnija ekipa, koja je znala da na najbolji način iskoristi završnice setova. Kod nas se još jednom vidio nedostatak jakih utakmica. Ne mogu da zamjerim mojim momcima, odigrali su hrabro i požrtvovano, bili su na svakoj lopti i svakom poenu. Protivnik je odigrao stvarno dobro, i ja mu čestitam. Nama ostaje da radimo do revanša i pokušamo da ih iznenadimo na njihovom parketu – kazao je nakon meča trener Podgoričana Zoran Vukčević.

Starteri za Budućnosti su bili očekivani – tehničar Novoselac, korektor Hamzagić, primači Đukić i Ristić, srednjaci Đuranović i Ječmenica, te libero Medojević. U igru su ulazili još Bošković, Vukašinović i Babić.

Budućnost je dobro počela meč, povela je 3:0, i tu prednost čuvala do 9:6, kada Đukić nije realizovao kontru za “plus četiri”. Od toga trenutka Grci su se probudili, i kod 10:10 uhvatili priključak, a prvo vođstvo upisali na 15:14. Sa dva uzastopna poena Mađara Kovača, Lamija je prvu opipljiviju prednost stekla na 19:16. Budućnost je prišla na 19:20, ali su gosti ponovo osvojili dva poena u nizu i prelomili set.

Budućnost je veliku priliku propustila u drugom setu, u kojem je vodila 16:10 i 18:13, 21:19 i imala set loptu na 24:23. Nakon tajm-auta gostiju, Hamzagić je flot servis izbacio u aut, a onda je posao završio Kovač. Prvo je realizovao prvi napad, a onda i izblokirao Ristića za 26:24 i 2:0 u setovima.

Budućnost je u trećem setu vodila 8:5 11:8, ali su Grci preokrenuli prije drugog obaveznog odmora. Rezultatska klackalica trajala je do 22:21 za Lamiju, kada je Hadžiliadis osvojio 23. poen, a sljedećoj akciji je kontru realizovao Pantakidis za nedostižnih 24:21...

"Nije mi prvi put da igram evropske kupove, i uvijek je teško, posebno nakon dugih putovanja. Mi smo u utorak putovali 16 sati, čitavu noć, i trebalo je da se odigra jedna utakmica, u kojoj od svakoga možete da izgubite. Bez Čurovića, nama krajnjim igračima je bilo teže, zato su nas lakše “čitali”, pa nas je na “četvorci” uvijek čekao dvojni blok. Igrači Budućnosti nijesu puno obraćali pažnju na našeg korektora, što im se na kraju i obilo o glavu, jer je naš dizač to vidio, pa je znao da okrene koptu na korektora, koji je jednog, čak, smečovao bez bloka. Drago mi je zbog maksimalne pobjede, i sada očekujem da u revanšu odigramo još jednu dobru utakmicu i da prođemo dalje", rekao je nakon meča primač Lamije, srpski internacionalac Marko Simeunović.

Budućnost – Lamija 0:3 (20:25, 24:26, 22:25)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 200. Sudije: Nisančioglu (Turska) i Šehu (Albanija). Poeni iz napada: Budućnost 36, Lamija 38. Poeni iz bloka: Budućnost 8, Lamija 12. Poeni iz servisa: Budućnost 5, Lamija 4. Servis greške: Budućnost 11, Lamija 7. Greške: Budućnost 11, Lamija 9.

Budućnost: Vukašinović, Babić, Đuranović 5, Medojević (libero), Ristić 13, Đukić 8, Bošković, Novoselac 2, Ječmenica 2, Hamzagić 20, Radović, Strugar.

Lamija: Marulis 5, Karas (libero), Karvunis, Hadžiliadis 10, Drakidis, Vlahopulos, Kovač 14, Pantakidis 7, Anagou 10, Čurović, Simeunović 8, Sfendilakis.

Bonus video: