Ministarstvo odbrane djelove helikoptera Gazela šalje u Francusku

Dogovoreno je i da eksperti iz Eurokoptera dostave uputstvo sa preporukama mjera koje treba preduzeti na ostalim helikopterima Gazela u cilju njihove dalje bezbjedne upotrebe
171 pregleda 0 komentar(a)
Luštica helikopter nesreća, Foto: Boris Pejović
Luštica helikopter nesreća, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2011. 15:38h

Djelovi helikoptera Gazela, u kome su poginula tri crnogorska vojnika, biće poslati u Francusku, kako bi u specijalizovanoj laboratoriji bili detaljno ispitani, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) Belhadin Šahbaz, Ivan Obradović i Vidoje Tomić 2. septembra su stradali u helikopterskoj nesreći u rejonu Luštice, ali uzrok tragedije još nije poznat.

Ekspertski tim Eurokopter-a (Eurocopter) boravio je od ponedjeljka do danas u Vazduhoplovstvu VCG radi pomoći istražnom timu koji radi na otkrivanju uzroka udesa helikoptera.

"Eksperti su izvršili uvid i napravili analizu oštećenja koja su nastala na helikopteru i usaglasili korake koje treba preduzeti da bi se rasvijetlili uzroci udesa. Selektovani djelovi komponenti helikoptera će u najkraćem roku biti poslati u Francusku, kako bi se u specijalizovanoj laboratoriji detaljno ispitali", kaže se u saopštenju.

Dogovoreno je i da eksperti iz Eurokoptera dostave uputstvo sa preporukama mjera koje treba preduzeti na ostalim helikopterima Gazela u cilju njihove dalje bezbjedne upotrebe.

Bonus video: