Dok monstrum iz Podgorice ubija životinje, policija po dužnosti svrati na kafu

Vikali smo na njega, čuo nas je komšiluk, i svi sad znaju da je ubio psa, nakon što nas je fino ispratio sočnim psovkama
180 pregleda 0 komentar(a)
pas, Foto: Wikipedia
pas, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 14.12.2011. 02:56h

Koja je svrha policije, ako ne obavljaju svoju dužnost? Zašto zakoni ne važe jednako za sve. Želim pravdu… želim da ovo monstruozno djelo bude adekvatno kažnjeno, a ne da policija po službenoj dužnosti svrati samo na kaficu, piše Tijana Lopičić na svom blogu, na stranicama portala PCnen,nakon što je na Faacebooku objavljena informacija o ubistvu psa u podgoričkom naselju Zabjelo.

Tekst koji slijedi je preuzet sa Facebook stranice Borci za zaštitu životinja Montenegro, a objavila ga je korisnica čiji je profil na toj društvenoj mreži Anica Pluto Hunter.

“Dragi ljubitelji životinja, pošto znam da nemamo zakona za ove stvari, ovim putem ću da objavim: prije pola sata smo ja i drugarica kod koje sam bila gost, čule jauk životinje, pošle do prozora i vidjele kako ispred svoje kuće K.B., (puno ime i adresa poznati redakciji) ubija motkom (ili nekim sličnim oruđem, nije se precizno moglo vidjeti u mraku) ubija psa. Vikali smo na njega, čuo nas je komšiluk, i svi sad znaju da je ubio psa, nakon što nas je fino ispratio sočnim psovkama. A pošto je ovoj istoj porodici taj isti nečovjek, a i njegov brat, bivši policajac, dosad ubijao mačke, samo da unaprijed kažem: policija nije pomogla. Policajci su, po privatnoj prijavi ove porodice, došli, popili kafu, fino se nasmijali, a pritom znaju da on posjeduje malokalibarsku pušku kojom je ubio jednu od mačaka, i pošli svojim putem. Ako vam pada na pamet kako bi se ovom zvjerstvu stalo na put, neka mi neko kaže", navodi Anica.

"Da li je ovo poruka koju trebamo slati građanima? Ubijaj i dok imaš veze u policiji bićeš zaštićen. Postoje svedoci, dokazi o počinjenom monstruoznom djelu, a ipak u našem odasve primitivnom društvu pojedinci ostaju izvan zakona. Moramo postati odgovorniji, i preduzeti mjere da se ovom monstrumu sudi, a i policajcima koji nisu adekvatno sproveli svoju službenu dužnost", navodi Tijana Lopičić na svom blogu i dodaje "Stop animal abuse".

Bonus video: