Vukčević: „Morača” je naša šansa

"Fizički su dosta jaki. po tome podsjećaju na Kakanj, ali tehnički i organizaciono imaju mnogo bolju igru", kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Zoran Vukčević.
60 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Zoran Đurić
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.12.2011. 07:28h

Lamija ne spada u red najjačih grčkih ekipa, ali dolazi iz lige koja je znatno jača od crnogorske. Samo zbog te činjenice, mladi sastav Budućnosti, koji je u prethodnoj rundi eliminisao Kakanj, ne može biti favorit u dvomeču sa trenutno osmoplasiranom ekipom grčkog šampionata (tri pobjede i četiri poraza). Podgoričani, međutim, najavljuju žestoku borbu, jer u ovom dvomeču nemaju šta da izgube…

"Ne mogu da kažem da su oni sto odsto favoriti, ali jesu u prednosti zbog velikog iskustva i sastava ekipe koji je dosta dobar. U Lamiji igra nekoliko internacionalaca, naš Čurović, Srbin Simeunović, Mađar Kovač, te nekoliko dobrih grčkih igrača. Krasi ih brza igra sa dosta lopti srednjacima. Čim imaju dobar prijem, to koriste da igraju brzu odbojku, sa dosta prvog tempa. Fizički su dosta jaki. po tome podsjećaju na Kakanj, ali tehnički i organizaciono imaju mnogo bolju igru", kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Zoran Vukčević.

S obzirom da je revanš u Grčkoj (22. decembra), ako žele nešto više da urade, Podgoričani moraju večeras slaviti u “Morači”, bilo kojim rezultatom.

"Naša najveća šansa je naša dvorana i servis u njoj, kako bismo njihov napad mogli da udaljimo od mreže, samim tim i im usporimo igru. Nadam se da ćemo dobro servirati, i da ćemo se potrošiti na toj utakmici. Svih 12 igrača mora da pruži maksimum da bismo pobijedili ekipu kakva je Lamija. Jer, koad nas svi igraju, da li je to ulazak na servis, blok, ili u odbranu, svi imaju svoju ulogu. Mi još nijesmo ekipa u kojoj pojedinac ili dvojica mogu sve da preokren, nego moramo da se oslonimo na kolektiv. Nadam se da ćemo pokazati da imamo prostora da se sa njia nosimo i kod nas i u Grčkoj. Pozivam navijače da dođu da odgledaju dobru odbojkašku utakmicu", dodao je Vukčević.

U slučaju da obje ekipe upišu po pobjedu, u revanšu bi se igrao takozvani “zlatni set” do 15. poena.

"Daćemo sve od sebe da pobijedimo. u meč moramo ući sa velikom željom i motivom. Nadamo se pozitivnom rezultatu i ubijeđeni smo da posjedujemo kvalitet za tako nesto. Nadam se da će publika moci da vidi dobru odbojku i da se na kraju raduje našoj pobjedi", kazao nam je Ivan Ječmenica, reprezentativni srednji bloker Budućnosti.

Lamija bez Petra Čurovića

Lamija će u večerašnjem meču biti slabija za bivšeg crnogorskog reprezentativca, korektora Petra Čurovića, zbog povrede lijeve ruke. Čurović je zbog toga propustio dva posljednja prvenstvena meča.

Čurović je sinoć odradio lagani trening u "Morači", ali kako nam je potvrdio nakon treninga, neće igrati protiv Budućnost u prvom meču.

"Nemam informaciju da li su u klubu uspjeli da nađu neki video materijal i koliko su upoznati sa igrom Budućnosti. Ja sam im rekao da oni jesu mlada ekipa, ali nimalo naivna i da treba da se čuvamo posebno u prvoj utakmici. Ne očekujemo lagan meč i mislim da ćemo morati da se dobro potrudimo da uzmemo sva tri seta. Naravno, u svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa će tako biti i u srijedu veče. Ko će biti bolji, vidjećemo", kazao je “Vijestima” 27-godišnji Čurović, koji je ponikao u nikšićkoj Sutjesci, a nosio je dres Partizana, Vojvodine, te francuskih klubova San Brjua (Prva liga) Kantlu Maroma (Treća liga).

Utakmica u “Morači” počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan. Sude Turčin Nisančioglu i Albanac Šehu.

Bonus video: