Preuzimanje Kalićevog stana odloženo, čeka se ključ

Kalićev stan javnosti je poznat od prije tri godine, kada je uhapšena desetočlana kriminalna grupa koja je navodno iz tog Kalićevog stana pripremala ubistvo Veselina Bujića
81 pregleda 0 komentar(a)
kalic, stan, Foto: Vesko Belojević
kalic, stan, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.12.2011. 14:15h

Preuzimanje stana od 192 kvadrata u naselju Gorica C, vlasništvo odbjeglog Rožajca Safeta Kalića odloženo je, jer je advokat porodice Kalić, Dragoljub Đukanović rekao da će nadležnima za privremeno oduzimanje imovine dati ključ od stana.

“Obzirom da u stanu niko ne živi, odlučili smo da sačekamo da nam advokat da ključeve da ne bi morali da obijamo bravu”, saopštili su iz podgoričkog Osnovnog suda.

Sestrić će biti podstanar

Kalićev stan u elitnom podgoričkom naselju široj crnogorskoj javnosti je poznat od prije tri godine, kada je uhapšena desetočlana kriminalna grupa koja je navodno iz tog Kalićevog stana pripremala ubistvo barskog biznismena Veselina Bujića. Optuženi za to djelo su pravosnažno oslobođeni krivice.

Uprava za imovinu je prije nekoliko dana nastavila privremeno oduzimanje imovine Safeta Kalića (42), njegove uhapšene supruge Amine (29) , brata Mersudina (54) i njihove bliže rodbine, zaplenom stana od 86 metara kvadratnih u Ulici Džordža Vašingtona u Podgorici. U tom stanu živi Safetov sestrić kome je Uprava ponudila da mu ga ubuduće iznajmljuje.

Imperija Kalića

Imovina porodice Kalić procijenjena je na preko 28.miliona eura, a osim hotela “Rožaje” i “Turjak”, pumpe, kafića, nekoliko preduzeća, na spisku nekretnina za oduzimanje su i zemljište, stanovi, putnička vozila.

Kalići se terete da su od 2006. do 2011. u Rožajama ”finansijskim i bankarskim poslovanjem”, preko preduzeća ”Daut& Daut”, ”Tajson”, ”Turjak”, ”M petrol”, i ”Kristal” u kojima su osnivači ili izvršni direktori, putem simuliranih ugovora uplaćivali novac u iznosu 7.258.195,89 evra na bankovne račune ovih preduzeća, i tako u platni promet Crne Gore unijeli ”prljav novac” za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom.

Bonus video: