Đukić: Hrabro i bez respekta

"Mislim da smo po kvalitetu negdje izjednačeni, ali su oni u prednosti zbog većeg iskustva i kvaliteta lige iz koje dolaze", kaže za "Vijesti" reprezentativni primač Bojan Đukić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 09:28h

Sa dvije pobjede su eliminisali Kakanj, prvaka Bosne i Hercegovine, i plasmanom u osminu finala Kupa CEV ispunili osnovni cilj na evropskoj sceni.

Izabranici Zorana Vukčevića će u dvomeču sa grčkom Lamijom pokušati da naprave korak više, a koliko su šanse realne biće jasnije već u srijedu veče, nakon prvog meča koji se igra u „Morači“ (19 časova).

"Ne mogu puno da vam kažem o njima, jer ćemo u utorak prvi put gledati snimak njihovih mečeva iz prvenstva. Ali, znamo da se radi o dobroj i kvalitetnoj ekipi, u kojoj između ostalih igraju naš Čurović (korektor), zatim srpski igrač Simeunović (primač), koji je donedavno igrao za Vojvodinu, te Mađar Kovač (srednji bloker). Nakon odgledanog snimka znaću više detalja, ali je izvjesno da nas čeka težak posao", kaže za „Vijesti“ reprezentativni primač iz redova Budućnosti Bojan Đukić.

Podgoričani nijesu imali dobru uvertiru za meč sa Lamijom, koja je u prvenstvu trenutno osma na tabeli od 12 ekipa, sa osam bodova i skorom od tri pobjede i četiri poraza. “Plavi” su glatko poraženi od Budvanske rivijere, osvojivši ukupno 49 poena u tri seta.

"Odigrali smo baš loše taj meč i mislim da rezultat, makar po setovima nije realan. Budvanska rivijera je igrala dobro, ali mi nijesmo odigrali skoro ništa. Nijesmo u lošoj formi, mada nas je taj meč možda poremetio na psihološkom planu. Ali, protiv Grka će sigurno biti mnogo bolje, vjerujem da ćemo igrati hrabro i bez ikakvog respekta prema rivalu", dodaje Đukić.

Mladi primač Podgoričana ulogu favorita u dvomeču prepušta Lamiji.

"Mislim da smo po kvalitetu negdje izjednačeni, ali su oni u prednosti zbog većeg iskustva i kvaliteta lige iz koje dolaze. Ako svi pružimo maksimum, uz malo sreće i uz podršku navijača, možda možemo da pobijedimo u srijedu. Međutim, ne pitamo se samo mi, tu je i protivnik sa druge strane mreže. U ovakvim mečevima je važna i podrška sa tribina, pa se nadam da će naši navijači doći u što većem broju", zaključio je Đukić.

Bonus video: