Pijani Nikšićani vrijeđali policajce

Policajci su alkotestirali M.K, kojem je izmjereno više promila alkohola u krvi od dozvoljene koncentracije
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2011. 18:31h

Da osobe koje vrijeđaju policajce ne mogu da prođu nekažnjeno na svojoj koži su osjetili tri Nikšićanina.

Naime, policajci iz Nikšića procesuirali su tri osobe zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru – ometanje i omalovažavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

“Policajci su 11. decembra oko 2.30 časova, kontrolisali putničko vozilo „golf III“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.K. iz Nikšića, dok su njegovi saputnici u vozilu bili J.V. (26) i D.M. (25) , takođe iz Nikšića. J.V. i D.M. su, kako se sumnja, policijskim službenicima, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji, uputili uvrjedljive i omalovažavajuće riječi”, piše u jučerašnjem saopštenju Uprave policije.

Policajci su alkotestirali M.K, kojem je izmjereno više promila alkohola u krvi od dozvoljene koncentracije.

“ Alkotesirani su i M.V. i D.M, za koje je takođe procijenjeno da se nalaze u alkoholisanom stanju. Kod J.V. je izmjereno 0,64 promila, dok je kod D.M. alkometar pokazao da ima 1,93 promila alkohola u krvi”, stoji u saopštenju.

Nikšićani su privedeni u Područnu jedinicu Nikšić i zadržani jer su se nalazili u alkoholisanom stanju i nisu bili u stanju da učestvuju u saobraćaju na bezbjedan način.

Protiv J.V. i D.M. je podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu i miru, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj ometanje i omalovažavanje službenih lica u vršenju službene radnje. A protiv sve trojice je podnijeta i prekršajna prijava iz Zakona o bezbjednosni saobraćaja na putevima.

Bonus video: