Meril Strip mislila da je završila karijeru u 40. godini

Komentarišući podatak da će se u januarskom izdanju Vogua prvi put naći na naslovnoj strani u šali rekla da je “najstarija osoba” kojoj je data takva vrsta publiciteta
74 pregleda 0 komentar(a)
Meril Strip, Foto: Wikipedia
Meril Strip, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.12.2011. 19:02h

Slavna glumica Meril Strip (62), našla se prvi put na naslovnoj strani magazina Vogue, za januarsko izdanje, koje će biti u prodaji od 20. decembra.

U intervjuu je kazala da je mislila da je njena karijera završena prije dvije decenije jer joj je nakon 40. godine ponuđeno više uloga u kojima je trebalo da glumi vješticu. Zato je, kaže, vjerovala da su žene tih godina na neki način groteskne i bila je sigurna da je njena glumačka karijera završena.

Mada je još pre 20 godina bila sigurna da je završila sa glumačkom karijerom, Stripova igra bivšu britansku premijerku Margaret Tačer u filmu »Čelična dama« (Iron Lady), čija se svetska premijera očekuje 13. januara sledeće godine.

Ipak, nastavila je da radi sa jednakim uspjehom, a njen posljednji film je “Gvozdena ledi”, biografija nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer. Meril glumi političarku od njene 49. do 85. godine.

“Divim se njenoj nevjerovatnoj inteligenciji. Uspjesi Margaret Tačer su ogromni u sferi prihvatanja žena u politici, kao i u smanjenju predrasuda o ženama, prema kojima je ljepšem polu mjesto u kuhinji. Ona je dokazala suprotno”, rekla je Strip, prenosi Telegraph.

Popularna glumica je dodala da se u doba Margaret Tačer vrijeme mijenjalo

“Mogla je da se osjeti nova struja, ali mnogi nijesu željeli tu promjenu. Nevjerovatno je postići to što je ona postigla u tim okolnostima. I ostati na vrhu. Bila je premijerka sa najdužim aktivnim stažom na toj poziciju u XX vijeku”, kazala je Strip.

Komentarišući podatak da će se u januarskom izdanju Vogua prvi put naći na naslovnoj strani u šali rekla da je “najstarija osoba” kojoj je data takva vrsta publiciteta.

Bonus video: