Zatvoren "Montenegro pub" u Nikšiću

Kazna za rad bez odobrenja kreće se od 2000 – 20 000 eura, dok se za točenje alkohola kazna kreće od 1000 – 4000 eura
509 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 15:46h

Turistička inspekcija i odjeljenje za suzbijanje maloljetničke delikvencije Uprave Policije, proteklog vikenda sproveli su akciju kontrole točenja alkohola maloljetnicima u ugostiteljskim objektima u Podgorici, Budvi i Nikšiću.

Tako je nakon prošlonedjeljnog zatvaranja lokala “Arte“ u Podgorici, ovog vikenda „pao“ „Montenegro Pub“ u Nikšiću gdje je inspekcija zatekla dva maloljetna lica koja su konzumirala alkohol, a zatim je kontrolom utvrđeno i da je lokal radio bez odobrenja.

„Mi smo taj objekat zatvorili i po osnovu točenja alkolola maloljetnim licima i po osnovu nemanja odobrenja za rad, a podnijet je i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka“ kazala je Svetlana Šljivančanin, glavni turistički inspektor.

Kazna za rad bez odobrenja kreće se od 2000 – 20 000 eura, dok se za točenje alkohola kazna kreće od 1000 – 4000 eura.

Prošle sedmice zatvoren je lokal "Arte" u Podgorici

Šljivanačin je dodala da je u poslednje vrijeme bilo dosta prijava građana na turistički telefon 1300 da se u nikšićkim lokalima krše propisi o zabrani točenja alkohola maloljetnicima i o upotrebi duvanskih proizvoda.

„Građani nas najčešće nas zovu zbog alkohola i duvana. Zato ćemo u narednom periodu pojačati kontrole, kazala je Šljivančanin naglašavajući da će, osim vikendom, inspekcija radnim danima, u vrijeme školskih odmora, kontrolisati da li pojedini ugostiteljski objekti maloljetnicima omogućavaju konzumiranje alkohola.

„Točenje alkohola djeci kod nas je postala pojava. To je problem koji ćemo kaznenom politikom ali i dogovorom sa ugostiteljima nastojati da iskorijenimo“, kazala je Šljivančanin.

Ona je naglasila da im problem predstavlja i mali broj turističkih inspektora.

U Nikšiću je samo jedan, zbog čega će, kako je objasnila u narednom periodu „pomoć“ slati iz Podgorice i Žabljaka.

Galerija

Bonus video: