JADRAN NAJBOLJI KLUB

Miloš Šćepanović sportista godine u Herceg Novom

Najuspješniji trener u godini na izmaku je hrvatski stručnjak na klupi ekipe sa Škvera, Ivica Tucak.
114 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 10.12.2011. 14:52h

Vaterpolista Jadrana i golman reprezentacije Crne Gore Miloš Šćepanović izabran je za najboljeg sportistu Herceg Novog za 2011. godinu.

“Šćepanović je proglašen za najboljeg igrača završnog turnira u Rijeci gdje je Jadran, na iznenađenje svih, uspio da osvoji trofej Triglav Jadranske Lige. Uz to, golman ekipe sa Škvera je jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate u jesenjem dijelu aktuelne sezone u kojoj su Novljani izborili plasman u doigravanje regionalnog takmičenja i u finalu su Kupa Crne Gore'', dio je argumenata kojim su se u svom izboru vodili članovi Aktiva sportskih novinara i Sportskog savjeta Opštine Herceg Novi, koji su ove godine donosili odluke o najboljim sportistima Herceg Novog.

Pored Šćepanovića, u konkurenciji za sportistu godine u Herceg Novom bili su i, takođe Jadranovi vaterpolisti Vladimir Gojković, Danijel Premuš i Gavril Subotić, ali i jedriličar Milivoj Dukić, te strijelac Dragan Mrkajić, plivačica Katarina Đurđević, fudbaler Miodrag Koprivica i bokser Armin Prašović.

Na današnjem sastanku, za najuspješniji klub je proglašen vaterpolo klub Jadran, a najuspješniji trener je hrvatski stručnjak na klupi ekipe sa Škvera, Ivica Tucak.

Nagrada za najboljeg sportskog radnika u odlazećoj godini, prema odluci žirija, pripala je Sanji Jovović, osnivaču i treneru Ženskog odbojkaškog kluba Herceg Novi, koji je od godine igra u Prvoj ligi Crne Gore.

Kao i svake godine i ovoga puta je dodijeljena nagrada za životno djela, a biće uručena bivšoj plivačici Jadrana, Zagi Golubin, koja je 1960. godine izborila pravo nastupa na Olimpijadi, ali nije otputovala u Rim zbog nedostatka novca.

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada, koja će se održati 27. decembra, plakete će u konkurenciji najperspektivnijih dobiti i osmoro mladih sportista iz raznih sportova u hercegnovskim klubovima.

Žiri ovogodišnjeg proglašenja sportiste godine Herceg Novog, činili su članovi Aktiva sportskih novinara – Nedjeljko Kočetanović, Perica Đaković, Zdravko Šakotić i Nebojša Mandić, a ispred sportskog savjeta Opštine – Milan Vajagić, Stevan Katić i Radovan Božović.

Preporučujemo za Vas