Iz jezera izvađeno tijelo Ljuljzima Paljevića

Plovna jedinica Uprave policije još sinoć je detektovala na dnu Skadarskog jezera tijelo odraslog muškarca za koje se pretpostavljalo da je Paljević
106 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero - ostrvo Beška, Foto: Vesko Belojević
Skadarsko jezero - ostrvo Beška, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.12.2011. 09:44h

Ronioci specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Uprave policije oko 9.30 časova izvadili su is Skadarskog jezera tijelo Ljuljzima Paljevića (25) koji je u četvrtak nestao u talasima Skadarskog jezera, kada se prevrnuo čun u kojem je bio sa drugom Senadom Džaferovićem.

Plovna jedinica Uprave policije još sinoć je detektovala na dnu Skadarskog jezera tijelo odraslog muškarca za koje se pretpostavljalo da je Paljević.

Pripadnici SAJ-a zaronili su jutros oko 8.30 časova, a poslije 45 minuta pretrage pronašli su tijelo Paljevića u jezeru na dubini od sedam metara.

Mladići su, podsjetimo, isplovili u četvrtak ujutru da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

U potrazi za Paljevićem policiji su se bili priključili i službenici Nacionalnog parka Skadarsko jezero i mještani Murića sa 15-ak plovila.

U traganje za nestalim mladićem su bili uključeni i službenici Hidrometeorološkog zavoda, Sektora za hidrografiju i okeanografiju, sa specijalnom opremom, panoramskim sonarima za prikaz dna jezera u tri dimenzije.

Bonus video: