Pronađeno tijelo Ljuljzima Paljevića?

Drveni čamac su pronašli ribari koji su obavijestili odmah patrolu Plovne policije, koja je sa dva glisera pretraživala akvatorijum
136 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero nevrijeme potraga, Foto: Vesko Belojević
Skadarsko jezero nevrijeme potraga, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.12.2011. 22:55h

Plovna jedinica Uprave policije detektovala je na dnu Skadarskog jezera tijelo odraslog muškarca za koje se pretpostavlja da je Ljuljzim Paljević (25) koji je u četvrtak oko podne nestao u talasima Skadarskog jezera, kada se prevrnuo čun u kojem je bio sa drugom Senadom Džaferovićem.

"Oko 20.40 sati koristeći sonar, sjeveroistično od ostrva Beška, detektovana je promjena na dnu jezera koja po karakteristikama odgovara tijelu odrasle osobe. Postoji vjerovatnoća da se radi o Paljeviću, jer ne postoje saznanja ili prijave o nestanku osoba u slivu Skadarskog jezera, rekli su "Vijestima" iz Ispostave granično-pomorske policije.

Oko 16 časova u blizini ostrva Velika gorica, oko 10 kilometara od mjesta nesreće, pronađen je čun koji pluta, a za koji policija pretpostavlja da se radi o čamcu Džeferovića i Paljevića.

Drveni čamac su kako "Vijesti" nezvanično saznaju pronašli ribari koji su obavijestili odmah patrolu Plovne policije, koja je sa dva glisera pretraživala akvatorijum.

Potrazi za Paljevićem su se priključili i službenici Nacionalnog parka Skadarsko jezero i mještani Murića sa 15-ak plovila.

Od jutarnjih časova u traganje za nestalim su bili uključeni i službenici Hidrometeorološkog zavoda, Sektora za hidrografiju i okeanografiju, sa specijalnom opremom, panoramskim sonarima za prikaz dna jezera u tri dimenzije.

Policija je saopštila da je izvršeno skeniranje oko četiri kilometra jezera gdje su ronilili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije. Potragu je roniocima otežavala slaba podvodna vidljivost.

Mladići su isplovili u četvrtak ujutru da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

Bonus video: