Od sada u američkim bioskopima možete koristiti Facebook i Twitter

Kako piše list "USA Today", nekoliko bioskopskih sala u Americi nudi sjedišta rezervisana za okorjele korisnike raznih društvenih mreža
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 14:55h

Mobilni telefoni, iPadi, tableti i drugi slični uređaji više neće biti zabranjeni u američkim bioskopima koji su, u želji da privuku što veću publiku, promovisali novu koncepciju gledanja filmova - iz tzv. "tweets seats" ili sjedišta za ljubitelje Twittera.

Ovi bioskopi čak podstiču gledaoce da koriste elektronske uređaje kako bi svoje emocija podijelili sa drugima tokom projekcije filma, prenosi Tanjug.

Kako piše list "USA Today", nekoliko bioskopskih sala u Americi nudi sjedišta rezervisana za okorjele korisnike raznih društvenih mreža poput Twittera i Facebooka.

Cilj je, naravno, privući što više ljudi u bioskope. Time se ne samo omogućuje gledaocima koji ne mogu bez svojih mobilnih telefona da prate film i ujedno nesmetano tvituju već se preko njihovih poruka i komentara "namamljuju" druge osobe da vide film. Ukratko, lijepa besplatna reklama.

Da ne bi smetali ostalim gledaocima bukom i osvijetljenim aparatima, "tviterašima" su rezervisana sjedišta na samom dnu sale koja su često i najomiljenija.

U ostatku sale će, međutim, tokom projekcije i dalje važiti zabrana korišćenja mobilnih telofona i drugih uređaja.

Bonus video: