Drug mladića koji je nestao u jezeru plivao sat i po do obale

Mladići su isplovili juče ujutru rano da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova
54 pregleda 0 komentar(a)
Senad Džaferović, Foto: Anto Baković
Senad Džaferović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.12.2011. 10:28h

Plovna jedinica policije traga za Ljuljzimom Paljevićem (25) iz Murića, koji je juče oko 12 časova nestao u talasima na Skadarskom jezeru u blizini ostrva Beška.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je Paljević u čunu bio sa prijateljem iz tog sela Senadom Džaferovićem (21), kada je došlo je do velikog nevremena i talasa koji su prevrnuli njihov čamac. Džaferović je nakon nesreće uspio da ispliva na obalu.

Mladići su isplovili juče ujutru rano da pecaju ribu, ali ih je iznenadilo nevrijeme koje je počelo negdje oko 11 časova.

“Daleko od obale su zabacili mrežu da love. Nevrijeme je naglo uzburkalo jezero, nijesu se ni nadali šta će im se desiti. Kada su talasi ozbiljno počeli da ljuljaju njihov čamac odbacili su mrežu u jezero i upalili motor, da se vrate kućama. Međutim, veliki talas je poklopio njihov čamac i prevrnuo ga”, priča mještanin Murića koji je bio uz mladića kad je spasen.

Džaferović se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo, koji ga je održao na površini.

“Senad je rekao, da je kad je talas prevrnuo čamac, uspio da prigrli rezervar za gorivo. Talasi su bili toliko veliki da je vrlo brzo izgubio Ljuljzima iz vida, koji je pao zajedno sa njim u vodu.

Nije mogao puno da priča, izgledao je baš iscrpljeno i drhtao je od hladnoće. Policajci koji su bili na terenu kazali su nam da je Senad bio malo duže u vodi, dobio bi hipotermiju”, istakao je mještanin.

Policija nastavlja potragu

Policija je saopštila da je danas nastavljena potraga za Ljuljzimom Paljevićem.

Kako je saopšteno, u potragu se uključilo još jedno plovilo.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: