Kostelić pobjednik slaloma u Biver Kriku

prošlogodišnji osvajač Velikog Kristalnog globusa je bio najbolji u slalomu u Biver Kriku, u vremenu od 1:50.20 minuta.
0 komentar(a)
Ivica Kostelić, Foto: Beta AP
Ivica Kostelić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.12.2011. 22:00h

Nakon što je na šest dosadašnjih trka na sjevernoameričkoj turneji samo dvaput bio među osvajačima bodova, Ivica Kostelić je dočekao svoju najjaču disciplinu i vratio se pobjedama – prošlogodišnji osvajač Velikog Kristalnog globusa je bio najbolji u slalomu u Biver Kriku, u vremenu od 1:50.20 minuta.

Ova trka je prvobitno trebala biti održana u Val d'Izeru, ali je zbog nedostatka snijega premještena u SAD.

Kosteliću je do sada Biver Krik bio nesrećan, jer je tamo dva puta u karijeri istegao ligamente koljena.

"Ova me staza puno koštala u životu, sada sam se osvetio. Bio sam jako skoncentrisan, treba imati jako puno osjećaja za ovu stazu. Dugačka staza je bila moja najveća prednost", rekao je Kostelić.

Kostelić je nakon prve vožnje dijelio drugo mjesto sa Italijanom Kristijanom Devileom, koji je na kraju bio drugi sa 14 stotinki zaostatka, dok je treći bio najbolji u prvoj vožnji, Austrijanac Marsel Hiršer, koji je za pobjednikom zaostao 48 stotinki.

Jučerašnjom pobjedom, ukupno 19. u karijeri, Kostelić (170 bodova) se probio na deveto mjesto u ukupnom poretku. Prvi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 334 boda, drugi je Tedi Ligeti (309), treći Marsel Hiršer (280).

Svjetski kup alpskih skijaša nastavlja se 16. i 17. decembra u italijanskoj Val Gardeni, gdje su na programu superveleslalom i spust.

Bonus video: