Predavanje Mirka Ilića u Zetskom domu

Ilić živi na Menhetnu. Vlasnik je Studija za grafički dizajn, 3-D kompjutersku grafiku i filmske špice. Bio je art direktor magazina "Time" i AP stranica "New York Times"
169 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Ilić, Foto: Vladimirmiladinovic.com
Mirko Ilić, Foto: Vladimirmiladinovic.com
Ažurirano: 08.12.2011. 17:06h

U kraljevskom pozorištu Zetski dom, u petak 8. decembra će biti održano predavanje Mirka Ilića, a u večernjim satima je predviđen koncert italijanske pijanistkinje Aliće Bakalini.

Dokumentarni film o Miltonu Glaseru “To Inform & Delight", rediteljke Vendi Kejs biće prikazan u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u 15:30. Nakon projekcije, predviđen je razgovor sa Mirkom Ilićem, jednim od najcijenjenijih dizajnera u svijetu.

Ilić živi na Menhetnu. Vlasnik je Studija za grafički dizajn, 3-D kompjutersku grafiku i filmske špice. Bio je art direktor magazina "Time" i AP stranica "New York Times". Rođen je u Bijeljini.

Njegovi radovi su nagrađivani i dio su stalnih postavki u muzejima

Završio je Školu primjenjenih umjetnosti u Zagrebu, radio kao urednik stripa u "Poletu", osnivač je grupe Novi kvadrat, ilustrator je, dizajner. Od 1986. godine živi u Americi. Njegovi radovi su nagrađivani i dio su stalnih postavki u muzejima.

Skrjabin, Betoven, List

Koncert Aliće Bakalini počinje u 20 sati. Na programu su djela Skrjabina, Betovena i Lista.

Aliće Bakalini je rođena u Milanu 1992. godine a diplomu CUM LAUDE dobila je u svojoj 15. godini, na Verdijevom konzervatorijumu u Milanu pod vođstvom Anibale Rebaudengo.

U junu 2009. godine Aliće Bakalini je primljena u Master klasi svjetski poznatog profesora Ljeva Natočenija na muzičkoj akademiji u Frankfurtu na Majni.

Bonus video: