Suđenje odloženo

Miraks grupa angažovala Anu Kolarević

"Kolarević je najavila odsustvo zbog već zakazanih obaveza, pa sam ročište odložila za 19. decembar", sudija Privrednog suda, Milica Popović
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 13:53h

Suđenje Miraks grupi, zbog probijanja rokova gradnje vila na brdu Zavala kod Budve, koje je bilo zakazano za danas, nije održano jer Ana Kolarević, advokat kojeg je angažovao vlasnik austrijskog Metalhema, Šćepan Lučić nije mogla da dođe.

"Kolarević je najavila odsustvo zbog već zakazanih obaveza, pa sam ročište odložila za 19. decembar", kazala je agenciji Mina-business sudija Privrednog suda, Milica Popović.

Prethodno ročište je Lučić odložio jer je tražio da mu Popović da vremena da angažuje advokata, konsultuje se oko proširenja tužbenog zahtjeva i donese odluku oko sprovođenja dokaza i dovođenja svjedoka.

Lučić se tada pojavio bez advokata, nakon što je otkazao punomoćje bivšem pravnom zastupniku Zoranu Piperoviću za dalje zastupanje u tom predmetu.

On je na prošlom ročištu zahtijevao i da se optužnica sa kompanije Astra Montenegro proširi i na preduzeće Zavala invest, jer smatra da su to povezane firme.

Zahtjev za proširenje optužnice Lučić će podnijeti, jer je Astra Montenegro društvo sa ograničenom odgovornošću koje je radilo samo kao posrednik Zavala investu i ne raspolaže nikakvom imovinom. On sumnja i da, ako bi došlo do raskida ugovora sa Astrom, ta firma ne bi bila u mogućnosti da mu vrati uloženi novac.

Lučić je, kako tvrdi, uložio novac u izgradnju dva stana na brdu Zavala, u jedan kao fizičko lice, a u drugi u ime firme Metalhem. On je podsjetio da je rok za završetak radova na brdu Zavala bio septembar 2009. godine, a da je dva mjeseca prije trebalo da uplati posljednju ratu za kupovinu dva stana.

Lučić je saopštio i da je sada spreman da uplati tu ratu, ukoliko bi mu nakon toga vratili cijelu sumu datu za dva stana.

Piperović, koji je zastupnik i 20-tak klijenata u postupku Zavala, tražio je na ranijim ročištima da Miraks dostavi građevinsku knjigu i dnevnik, kao i da se na suđenju kao svjedoci pojave nekadašnji zakonski zastupnik tuženog, Slavko Miljković, vlasnik Miraksa Sergej Polonski i predstavnik grupe u Crnoj Gori, Vječeslav Lejbman.

Lučić smatra da je tražiti saslušanje Polonskog i Lejbmana nemoguća misija, kao i da se Miljković sigurno neće pojaviti zbog krivičnih prijava koje ima u Crnoj Gori.

Radove na Zavali je, nakon što su 2009. godine prekinuti, početkom oktobra nastavila građevinska kompanija Monterra uz odobrenje i podršku Udruženja kupaca vila (AMIA).

Preporučujemo za Vas