Počelo saslušanje službenika policije zbog afere listing

Televizija "Vijesti" prenosi da se ne zna ko je u pitanju, ali da su to najvjerovatnije članovi Uprave policije koji su se našli na spisku koji je predat Tužilaštvu
0 komentar(a)
TV Vijesti, afera listing, Plužine, pošta, Foto: TV Vijesti
TV Vijesti, afera listing, Plužine, pošta, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 08.12.2011. 13:34h

Tužilaštvo je nešto prije 12 časova počelo sa saslušanjem dva službenika policije za koje se pretpostavlja da su imali pristup listingu telefonskih razgovora Darka Šarića.

Televizija "Vijesti" prenosi da se ne zna ko je u pitanju, ali da su to najvjerovatnije članovi Uprave policije koji su se našli na spisku koji je policija sinoć predala Tužilaštvu.

Policija je sinoć uzela izjave od radnika pošte u Plužinama, iz koje je, za sada nepoznata osoba, dnevniku Dan, poslala pošiljku sa listingom telefonskih razgovora Darka Šarića, potvrdio je radiju "Vijesti" šalterski radnik u pošti Saša Madžarević, koji je službeno primio i zaveo pošiljku.

"Zvali su nas sinoć, dali smo izjave. Ja sam službeno primio pošiljku, jedini radim na šalteru”, kazao je Madžarević.

Upitan da li se sjeća osobe koja je predala spornu pošiljku, Madžarević je odgovorio odrečno.

"Ništa se ja ne sjećam, ja taj posao radim mehanički. To pismo ni po čemu nije bilo karakteristično. Pismo k’o pismo, stranka k’o stranka. Nijesam u svojoj memoriji registrovao ni pismo ni čovjeka, jer ne vidim razlog zbog koga bih ja njega zapamtio. Niti je taj neko ko ga je poslao nešto spečificno izgledao, niti je pismo bilo drugačije od svih ostalih”, ispričao je Madžarević.

Na pitanje, na osnovu čega je onda upravnik pošte Radoman Damjanović juče rekao da pošiljalac pošiljke nije iz Plužina, Madžarević je odgovorio da ne zna.

"On priča - ko bi smio iz Plužina tako nesto da uradi. Tom logikom se on vodio. Ja ne znam odakle mu taj podatak, to morate pitati njega”, rekao je Madžarević.

Upravnik pošte u Plužinama Radoman Damjanović potvrdio je da je 1. decembra nepoznata muška osoba poslala koverat adresiran na redakciju dnevnog lista „Dan“. Ta osoba je, kako je kazao Damjanović, poslala dva preporučena pisma – jedno adresirano na „Dan“ a drugo na redakciju beogradskog „Kurira“.

„To lice je donijelo pošiljku i zahtijevalo da se pisma pošalju kao preporučena, što smo i uradili, naplatili poštarinu, a pošiljka je istog dana otpremljena za Podgoricu. Vjerovatno je uručena sjutradan.

U pitanju je muškarac koji je poslao jednu pošiljku redakciji „Dana“ a drugu redakciji „Kurira“. Čini mi se da je na poleđini jednog pisma nešto napisao. Zaista ne znam kako je izgledao jer nas interesuje samo da ljude uslužimo kako treba. Znam samo da osoba nije iz Plužina“, kazao je Damjanović.

Kurir nije dobio poštu

Glavni i odgovorni urednik "Kurira" Bane Bjelica kazao je "Vijestima" da na redakciju tog lista nije stizala pošta sa spornim listinzima.

"Mi smo 5. decembra objavili u rubrici hronika te listinge, koje smo skinuli sa sajta podgoričkog "Dana". U tekstu smo se i pozvaki odakle nam ti podaci", kazao je Bjelica i naglasio da bi sigurno znao da je u bilo kom obliku na redakciju lista stigla pošta sa tim listinzima.

Bonus video: