Brdska auto trka Podi-Herceg Novi okupiće oko 40 vozača

Članica organizacije BAT AMSK Podi, Slađana Radović, kazala je da brdska trka Podi – Herceg Novi 2018 otvara sezonu brdskih auto trka. Dužina staze je četiri kilometra i 470 metara”…
262 pregleda 0 komentar(a)
Brdska auto trka (BAT) Podi-Herceg Novi 2018, press, Foto: Prcentar.me
Brdska auto trka (BAT) Podi-Herceg Novi 2018, press, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 04.05.2018. 11:23h

Prva ovogodišnja brdska trka (BAT) Podi - Herceg Novi, koja će biti održana 12. i 13. maja na Podima, okupiće oko 40 takmičara, a velika pažnja, ove godine, posvećena je mjerama bezbjednosti, saopšteno je danas na pres konferenciji Auto-moto sportskog kluba (AMSK) „Podi“.

„Prošle godine je bilo 52 vozača sa teritorije Crne Gore. Ove godine očekujemo 40-ak učesnika, jer je došlo do izmjene pravila u cilju bezbijednosti vozača, tako da je bio udar na budžet svih vozača. Mislim da ćemo izgubiti neki dio trkača, ali nadamo se da će biti dovoljan broj da zadovolji ukuse probirljive publike“, rekao je Boško Radović, direktor trke, a prenio je PR Centar.

Staza je, kako je kazao Radović, dobro pripremljena.

„Nadamo se da ćemo tu održati visoki nivo. Što se organizacije tiče, veliku pomoć su nam ove godine, dali opština Herceg Novi, kladionice Meridian, turistička organizacija i dosta privatnika, koji nas prate iz godine u godinu i bez kojih ne bi bilo izvodljivo sve organizovati“, dodao je Radović.

Članica organizacije BAT AMSK Podi, Slađana Radović, kazala je da brdska trka Podi – Herceg Novi 2018 otvara sezonu brdskih auto trka. Dužina staze je četiri kilometra i 470 metara”…

“Trudili smo se da obezbijedimo stazu i pripremimo sve za trkače. Staza ima 12 lijevih krivina i osam desnih. Prošle godine je rekorder staze Luka Špadijer“, navela je Radovićeva, i istakla da su verifikacija i tehnički pregledi vozila zakazani za 11. maj, od 15 do 18 časova, a staza za saobraćaj će, kako je navela, biti zatvorena 12. maja od 10 sati.

„U subotu, prva vožnja počinje u 11 časova, druga u 13, a staza se otvara u 16 časova. U nedjelju je zatvaranje staze u devet sati, prva vožnja je u 11, druga u 13, a otvaranje staze je u 16 časova. Voziće se dvije vožnje, koje će se sabirati“, pojasnila je Radović.

PR Opštine Herceg Novi, Marija Krivokapić, ocijenila je da je najavljena brdska trka važna za Herceg Novi, zbog toga što “svake godine okuplja veliki broj posjetilaca”.

„Takođe okuplja neke od najboljih crnogorskih vozača. Iza organizatora stoje godine dobrog rada i odlične pripreme za ovakav događaj. Broj posjetilaca i interesovanje za praćenje jedne ovakve sportske priredbe iz godine u godinu raste“, rekla je Krivokapić, navodeći da će režim saobraćaja od Poda do Kamenog, na putu Meljine-Petijevići, biti izmijenjen 12. i 13. maja.

Krivokapićeva je kazala da očekuje da brdska auto trka Podi-Herceg Novi postane tradicija.

„Ona već sada jeste događaj za koji veliki broj zaljubljenika u auto-moto sport rado rezerviše datum u svome kalendaru. Vjerujem da će tako biti i ove godine. Želim uspjeh organizatorima, vozačima što bolju vožnju, a gledaocima da uživaju u njihovim majstorijama“, poručila je Marija Krivokapić.

Kalendar takmičenja za 2018. godinu: 12/13. maj BAT Podi - Herceg Novi, 26/27. maj BAT Kotor- Trojica, 2/3. jun BAT Kuči, 16/17. jun BAT- Glava Zete, 7/8. jul BAT Lovćen, 18/19. avgust BAT Pljevlja, 15/16. septembar Crmnica, 6/7. oktobar BAT Dubrovnik.

Bonus video: