Ljekar Radovan Aleksić iz Ulcinja optužen za dvostruko ubistvo u Ulcinju

Prema navodima optužnice, Aleksić je tokom svađe sa Adovićem, iz pištolja marke „bereta“, ispalio više hitaca u njegovom pravcu
200 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.12.2011. 14:52h

Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici kojim će predsjedavati sudija Ana Vuković sudiće ljekaru Radovanu Aleksiću (34) iz Ulcinja, zbog dvostrukog ubistva koje je počinio 2. avgusta ove godine na prepunom šetalištu u Ulici 26. novembra u Ulcinju.

Prema navodima optužnice višeg državnog tužilaštva u Podgorici, okrivljeni Radovan Aleksić je sa više hitaca 2. avgusta oko 20 časova, s umišljajem iz pištolja ubio sugrađanina Halila Adovića (50), dok je rikošet jednog od ispaljenih hitaca usmrtio turistu sa Kosova Ahmeta Tačija (45), nastanjenog u Njemačkoj, koji se zatekao na mjestu obračuna. Aleksić je počinio krivično djelo “teško ubistvo”.

Prema navodima optužnice, Aleksić je tokom svađe sa Adovićem, iz pištolja marke „bereta“, ispalio više hitaca u njegovom pravcu.

Tri hica su pogodila Adovića, u predjelu lijeve strane potiljka, lijevog ramena i kuka, dok je jedan usmrtio Tačija, kojeg je metak pogodio u glavu, na mjestu je ostao mrtav.

Adović je podlegao povredama u ulcinjskoj bolnici, pola sata nakon pucnjave.

Bonus video: