Bigović, Boreta i Vulević vladaju u ZIKS-u

Neimenovani službenici ZIKS-a kažu da manji krug zatvorenika ima povlašćen položaj i da za njih ne važi Pravilnik za pritvorena lica
707 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 09:39h

Manji krug zatvorenika u Istražnom zatvoru u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, među kojima se pominju Saša Boreta, Vuk Vulević..., kako tvrde nekoliko neimenovanih službenika ZIKS-a, ima povlašćen položaj u odnosu na druge zatvorenike.

Takođe, pojedini zatvorenici koji su u zatvoru duže i koji su ostvarili kontakt sa stražarima mogu da računaju na mnoge pogodnosti.

„Vijesti“ juče nijesu mogle da potvrde ovu informaciju. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa direktorom ZIKS-a, Milanom Radovićem, ali na pozive i poruke nije odgovarao.

Ljubo Bigović i Saša Boreta koji su osumnjičeni da su saučesnici u ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića, kao i Vuk Vulević koji je osumnjičen da je jedan od izvršilaca atentata na urednika “Dana” Duška Jovanovića, nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu.

Na pitanje „Vijesti“ o kakvom povlašćenom položaju je riječ, sagovornici su naveli niz argumenata.

Bigović i Boreta bez lisica dolaze na suđenje

U Pravilniku za pritvorena lica navedeno je da se „pritvoreniku prilikom posjeta mogu donijeti stvari koje će biti pregledane, a one nedozvoljene oduzete“, ali kako tvrde naši sagovornici sa stvarima Borete, Vulevića... pravilnik se ne poštuje.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: