Danilovgrad: Na meti lopova sve češće kafići, trafike, kuće i prodavnice

Dešava se da tokom samo jedne noći bude obijeno i po nekoliko objekata, prodavnica, kafića, kuća. Kradu uglavnom tamo gdje su poker aparati, cigarete ili usamljene kuće
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 09:11h

U proteklih nekoliko sedmica Dailovgradom haraju kradljivci čije su mete prodavnice, trafike, kafići u kojima ima poker i drugih aparata za igre na sreću, usamljene kuće, a koliko su "vješti i organizovani" ukazuje činjenica da se sve češće izjutra u ovom gradu može čuti da je tokom noći obijeno i po nekoliko privrednih objekata ili stambenih kuća.

Vlasnik objekta u užem dijelu grada koji je već nekoliko puta opljačkan kazao je "Vijestima" da ni sam ne zna šta bi rekao.

"Moram da stavljam rešetke na prodavnicu kao na kavez, ne vidim drugi način da se zaštitim. Jednom su slomili prozor, drugi put staklo na vratima, stalno nađu neki prolaz", kazao je on.

Izvor "Vijesti" iz policije kazao je da se dešava da ujutro dobiju prijavu o nekoliko krađa učinjenih tokom noći.

"Dešava se da tokom samo jedne noći bude obijeno i po nekoliko objekata, prodavnica, kafića, kuća. Kradu uglavnom tamo gdje su poker aparati, cigarete ili usamljene kuće", kazao je naš sagovrnik. Po njegovim riječima veliki problem je i to što vlasnici objekata, bez obzira no to što ima i onih koji su nekoliko puta bili meta kradljivac ne preduzimaju sve zakonom predviđene mjere u fizičkoj i tehničkoj zaštiti koje bi počinioce spriječili u namjeri da ih oštete, tačnije da otuđe njihovu imovinu.

Provalnici demontirali prozor i odnijeli robu: Prodavnica koja je nedavno obijena

Trafike, prodavnice, kafići, naročito ako imaju u objektu poker ili druge aparate za igre na sreću najčešća su meta. Dešava se da je isti poker aparat nekoliko puta u desetak dana obijen i iz njega odnijet pazar.

Dešava se da je isti poker aparat nekoliko puta u desetak dana obijen i iz njega odnijet pazar

"Vijesti" nezvanično saznaju da su policajci vlasnicima obijenih objekata kazali je pretresano nekoliko kuća u kojima osumnjičeni za ova djela žive, ali sa nisu našli ništa od ukradenih stvari.

Iz policije juče je saopšteno da su na teritoriji nadležnosti Ispostave Danilovgrad od januara do novembra 2011. registrovano 92 krivična djela.

“Riječ je o 55 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta sa nepoznatim izvršiocem. Od toga broja do sad su rasvijetljena 22 krivična djela, a 37 krivičnih djela je registrovano sa poznatim izvršiocem (ugrožavanje sigurnosti, nasilje u porodici). Jedan dio krivičnih djela imovinskog kriminaliteta su krivična djela koje se gone po privatnoj tužbi (sitna djela krađe i oštećenje tuđe stvari).

Za rasvetljavanje jednog broja krivičnih djela imovinskog kriminaliteta čekaju se nalazi vještačenja tragova krivičnih djela pronađenih na mjestu izvršenja”, navodi se u saopštenju.

Novembar, mjesec napada na slot mašine

"U posljednjem periodu naročito u novembru povećan je broj provala u ugostiteljske objekte gdje su meta napada "slot mašine" i to posebno u objektima koji nemaju nikakvu fizičko-tehničko obezbjeđenje", saopštila je danilovgradska policija i upozorila da su često na meti nenastanjene kuće na seoskim područjima.

Iz danilovgradske Ispostave apeluju da se prenese upozorenje vlasnicima kuća, da u njima ne ostavljaju vrijedne stvari (zlato, novac), kao i vlasnicima ugostiteljskih objekata posebno onih koji u svojim objektima drže "Slot mašine" i ostale aparate za igru da povećaju bezbjednost u svojim objektima kroz mjere fizičko-tehničke zaštite.

"Sa jednog objekta izuzet je video zapis i preduzimaju se mjere i radnje na utvrđivanju identiteta počinioca. Prema uporednim podacima iz prethodnih nekoliko godina u decembru, januaru i februaru dešavaju se upadi u sušare u kojim se nalazi meso, a u istom periodu raste broj pljački prehrambenih prodavnica u prigradskim naeseljima i kafanama", saopšteno je iz policije.

Galerija

Bonus video: