ODBOJKA

Favoriti privilegovani

Danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore žrijebani parovi četvrtfinala Kupa Crne Gore u obje konkurencije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 23:21h

Danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore žrijebani parovi četvrtfinala Kupa Crne Gore u obje konkurencije. S obzirom da je namjera komisije u sastavu Rajko Tijanić (komesar takmičenja OSCG), Marjan Majkić (vrhovni sudija) i Slobodan Kovačević (generalni sekeretar OSCG) bila da se na finalnom turniru obezbijedi prisustvo najjačih ekipa, žrijeb je bio poludirigovan.

Iako je članom 2. Propozicija takmičenja OSCG propisano da je kup takmičenje obavezno za sve klubove, u muškoj konkurenciji se prijavilo svega pet klubova – prošlogodišnji učesnici finalnog turnira Budvanska rivijera, Budućnost, Studentski centar, Jedinstvo, te novajlija u ligi, barski Mornar.

Finalisti prošlogodišnjeg Kupa Budvanska rivijera i Budućnost direktno su prošli u polufinale, a žrijebom je određeno da četvrtfinale preskoči i Studentski centar. Tako je Mornar za rivala dobio Jedinstvo, a meč će biti igran u Baru.

Kod dama se jedino nije prijavio Gimnazijalac, a s obzirom da prošlogodišnji poraženi finalista i aktuelni šampion Galeb više nema tim na nivou prošlogodišnjeg, barski klub se nije našao u krugu povlašćenih na žrijebu, u kojem su bili Luka Bar, Budućnost Zetatrans i Morača, najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva. Galeb, međutim, nije loše prošao na žrijebu, jer je u četvrtfinalu izbjegao najjače protivnike...

Mečevi četvrtfinala Kupa igraju se između 16. i 18. decembra. Finalni turnir muškog Kupa igra se između 2. i 4. marta iduće godine, dok će dame o trofeju odlučivati između 30. marta i 1. aprila.

Trofej u Kupu brane Budvanska rivijera i Luka Bar.

Četvrtfinale muškaraca

Mornar – Jedinstvo

Četvrtfinale žena

Budva – Galeb

Morača – Rudar

Nikšić – Budućnost Zetatrans

Herceg Novi – Luka Bar

S. J.

Preporučujemo za Vas