U ZEMLJI KRVI I MEDA

Anđelina tvrdi da nije ukrala scenario

"Scenario nije bio gotov dok svako iz filmske ekipe nije dao svoje viđenje stvari. Uradili smo to zajedno, kao tim, jer to nije moja zemlja i nije moj rat. Ja sam neko ko to posmatra sa strane."
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:18h

Anđelina Džoli je u Njujorku premijerno predstavila svoje debitantsko ostvarenje u ulozi reditelja, kontroverzni film "U zemlji krvi i meda" čija se radnja odvija početkom 90-ih u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini.

Scenario ovog filma izazvao je proteste u BiH, pa joj Džolijevoj ukinuta dozvola za snimanje u toj zemlji.

Poznata glumica je takođe optuživana da je ideju za film "pozajmila" iz knjige "The Soul Shattering", što je ona odlučno demantovala na premijeri.

"Mislim da je to uobičajena stvar, stalno se događaju takve stvar. Svi znamo to", kazala je Džolijeva prije nego što je nastavila svoj hod duž crvenog tepiha.

Prema njenim riječima, najteža stvar bilo joj je stvaranje filma iz perspektive stranca.

"Scenario nije bio gotov dok svako iz filmske ekipe nije dao svoje viđenje stvari. Uradili smo to zajedno, kao tim, jer to nije moja zemlja i nije moj rat. Ja sam neko ko to posmatra sa strane. Smatrala sam da mogu to, da mogu sa pristojne udaljenosti čuti obje strane i balansirati njihove priče. Osjećala sam da tako treba da uradim", kazala je ona.

Džoli je imala neobičan odnos sa glumcima - iako je bila otvorena za njihove sugestije, nije im otkrila da je scenario njen.

"Mislila sam da je najbolje da ne vezuju ikoga za to i onda da tu osobu karakterišu kao pozitivnu ili negativnu. Trebalo mi je samo da znam šta misle o tome", kazala je glumica.

Njen partner Bred Pit bio je takođe prisutan na premijeri, kao i njegovi roditelji koji su doputovali iz Šounija u Oklahomi samo za ovu svečanu priliku.

Poznata glumica, a sada i rediteljka, se na pretpremijeri pojavila u kompletu čuvenog dizajnera Ralfa Lorena, a među onima koji su imali priliku da vide film premijerno bili su i glavni glumci Zana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija.

Kao što je već poznato, film prati priču srpskog vojnika Danijela i ratne zarobljenice Ajle koji su prije početka rata u Bosni i Hercegovini bili u romantičnoj vezi. Nakon što počne krvavi sukob, njih dvoje će se naći na suprotstavljenim stranama.