Nemanja Radulović na KotorArt-u

Organizatori ove manifestacije Radulovića opisuju kao umjetnika koji je prešao nevjerovatan put od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svjetskog renomea
64 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Radulović, Foto: Duško Miljanić
Nemanja Radulović, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 04.05.2018. 07:36h

Jedan od najharizmatičnijih violinista današnjice, Nemanja Radulović nastupiće i ovog ljeta u Kotoru, na 17. KotorArt Don Brankovim danima muzike. Njegov nastup je planiran za 16. jul, na kotorskoj Ljetnjoj pozornici, a nastupiće sa ansamblom Double Sens.

“Do sada je Nemanja u Kotoru nastupao sa pijanistkinjom Laure Favre-Kahn i sa kvintetom “Đavolji triler”. Za njegove koncerte uvijek vlada veliko interesovanje i sa velikim zadovoljstvom ga opet dočekujemo u Kotoru”, istakla je portparolka KotorArta Sara Lakičević.

Organizatori ove manifestacije Radulovića opisuju kao umjetnika koji je prešao nevjerovatan put od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svjetskog renomea.

“Njegov put je obilježen ogromnim trudom i vanserijskim talentom, ali i šarmom i harizmom, u šta je publika KotorArt-a imala prilike da se uvjeri na koncertima 2015. i 2017. godine. Prošle godine na KotorArt Don Brankove dane muzike stigao je ovjenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske”, navode organizatori.

Nemanja Radulović je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu u Njemačkoj, kao i na čuvenom Pariskom konzervatorijumu. Kao solista, nastupa sa vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama, kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, sala Berlinske filharmonije, Sala Pleyel u Parizu, Santori u Tokiju, Pozorište Kolon u Buenos Ajresu.

Bonus video: