Radenko R. Bošković (57) osuđen na 12 godina zbog svirepog ubistva majke

Bošković je 7.septembra ispred porodične kuće majku s umišljajem ubio,tako što je najmanje 7 puta udario drvenim kocem
248 pregleda 0 komentar(a)
Radenko Bošković, Foto: Beća Čoković
Radenko Bošković, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 05.12.2011. 13:31h

Vijeće sudije Draga Konatara u Višem sudu u Bijelom Polju je osudilo na 12 godina zatvora Radenka R. Boškovića (57) iz bjelopoljskog sela Barice zbog teškog ubistva majke Danice (81).

Optužnica Rasima Jašarevića teretila je Boškovića ,da je tokom prošle godine u Baricama više puta zlostavljao majku,tako što je tukao i nanosio joj tjelesne povrede.

Navodi se da je 7.septembra u jutarnjim časovima na livadi ispred porodične kuće majku s umišljajem ubio,tako što je najmanje 7 puta udario drvenim kocem po glavi i tijelu i nanio joj teške povrede opasne po život u vidu višestrukog preloma nosa,sa dislokacijom nosnih kostiju,prelom rebara sa desne strane grudnog koša,više rana razderotina,oguljotina i krvnih podliva na rukama,nogama i glavi.

Navodi se ,da je tako povrijeđenu ostavio na livadi,ne dozvoljavajući joj da uđe u kuću,gdje je ostala do 9.septembra 3 časa iza ponoći,kada je umrla usljed zadobijenih povreda.

U obrazloženju presude,predsjednik vijeća je između ostalog naveo da je okrivljeni i ranije više puta psihički i fizički zlostavljao majku što su potvrdili i svjedoci otac Rajko i sestra Dragica Dedeić.

"I tokom glavnog pretresa optuženi je iskazivao negativan i netrpeljiv stav prema pokojnoj majci", iznio je sudija Konatar.

On je naveo da je za takvo krivično djelo propisana zatvorska kazna u trajanju 20 godina te da je sud našao razloge zbog kojih je umanjena.

Bonus video: