Hrvatski novinar tuži Anđelinu zbog krađe ideje za film

U tom tekstu, Džems je pisao o ženi koju stalno siluju vojnici, nakon čega mora da radi kao sluškinja zapovjednika, što je vrlo slično Anđelininom scenariju
0 komentar(a)
Anđelina Džoli, Foto: Rojters
Anđelina Džoli, Foto: Rojters
Ažurirano: 04.12.2011. 16:42h

Za svoj posljednji projekat, Anđelina Džoli je odlučila da radi iza kamere i do prvi put kao producent. Napisala je scenario za film 'U zemlji krvi i meda', a sad je zbog toga tuži jedan Hrvat koji tvrdi da mu je ukrala ideju, prenose britanski mediji.

Ideju za scenario za film o ratu u Bosni, koji bi uskoro trebalo da se nađe u bioskopima, navodno je ukraden, prenosi Radar.

Anđelinu Džoli zbog toga tuži hrvatski novinar i pisac Džems Dž. Bredkok, koji tvrdi da je glumica ideju ukrala iz njegovog članka kojeg je napisao i objavio 2007. godine.

U tom tekstu, Džems je pisao o ženi koju stalno siluju vojnici, nakon čega mora da radi kao sluškinja zapovjednika, što je vrlo slično Anđelininom scenariju. U ovoj romantičnoj istorijskoj drami, Srbin se zaljubi u muslimanku prije nego ih razdvoje ratna dešavanja iz 1992. godine.

"Ovaj film je blizak ratu u Bosni, ali je takođe i univerzalan. Htjela sam da ispričam priču kako na ljudsko ponašanje i odnose utiču ratna dešavanja", kazala je ona.

Bonus video: