U Bijelom Polju promovisan roman "Žig"

Autor je rekao da je novac od prodatih knjiga namijenio Dnevnom centru ”Tisa” gdje borave mališani sa smetnjama u razvoju
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2011. 11:18h

U galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu promovisan je roman "Žig" autora Kemala Musića.

Scenario promocije bio je neuobičajen za bjelopoljske prilike zahvaljujući Kulturnom klubu i Srednjom stručnoj školj koji su osmislili i realizovali književno veče za pamćenje.

Profesori Rafet Mulić, Radoman Čečović i istoričar Edin Smailović kroz dramsko kazivanje, potpomognuti školskom plesnom grupom, velikom broju posjetilaca približili su dešavanja u romanu.

Čečović je u recenziji Musićevog romana napisao da se radi o psihološkom djelu sa glavnim junakom starcem Limanom.

"Autoru je pošlo za rukom da izgradi veoma stabilnu pripovjedačku građevinu koja nosi višeznačenjsko ime Žig. To je ona vrsta romana koja po formi i književnom postupku ima zavidnu tradiciju u južnoslovenskom književnom korpusu", rekao je Čečović.

Pisac Safet Sijarić rekao je da pred sobom imamo i jedan roman po najnovijoj modi.

Bez uobičajene raspričanosti s viškom teksta, bez takozvanih opštih mjesta i praznog hoda, a tako snažno pisan i žestoko da će se nakon ovog djela toliko toga što se danas uokolo piše i promoviše činiti tako staromodnim,površnim i sapuničastim da se više smislit' ne može. I mnogi će spisovatelji u dubokom stidu-slomit' olovku, zgromit' kompjuter", kazao je Sijarić.

Autor je rekao da je novac od prodatih knjiga namijenio Dnevnom centru ”Tisa” gdje borave mališani sa smetnjama u razvoju.

Galerija

Bonus video: