Zapaljen "golf" rožajskog tužioca Hajrana Kalača

Automobil rožajskog tužioca bio je na meti napada i prje nekoliko mjeseci kada su mu potpuno isječene sve četiri gume
69 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.12.2011. 17:55h

Automobil „golf 3“ (RO AB 316) osnovnog državnog tužioca iz Rožaja Hajrana Kalača sinoć oko 23. 40 časova najvjerovatnije su zapalili za sada nepoznati vandali.

Prema informacijama iz policije, vozilo se nalazilo u dvorištu porodične kuće, u blizini Osnovne škole „25. maj“. Nakon što je primjećena vatra, brzom intervencijom policije i vatrogasaca spriječeno je da se požar prenese na kuću i druga vozila koja su se nalazila u dvorištu.

Izviđaj su izvršili zamjenik osnovnog državnog tužioca Aldin Kalač i vještak specijalističke struke za požare iz Podgorice. Vještak će se naknadno izjasniti o detaljima nalaza.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada se sumnja da je riječ o podmetnutom požaru.

Dijelovi „golfa“, koji je potpuno uništen, su poslati u Forenzički centar u Danilovgradu. Policija aktivno radi na prikupljanju materijalnih dokaza i rasvijetljavanju događaja. Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju još sinoć tokom noći je na informativni razgovor privođeno više osoba.

Automobil rožajskog tužioca bio je na meti napada i prje nekoliko mjeseci kada su mu potpuno isječene sve četiri gume. Iza tog incidenta je stajao maloljetnik koji nije mogao krivično da odgovara.

Hajran Kalač je rekao da je u vrijeme požara njegova porodica bila na spavanju. Probudio ih je prvo manji prasak, a onda veća eksplozija. Vidjeli su da „golf“ gori nakon čega su pozvali policiju i vatrogasce koji su brzo stigli na lice mjesta.

"Ne želim da prejudiciram nalaz vještaka ali sumnjam da je požar podmetnut jer se čula strašna eksplozija a rezervoar i motor vozila su praktično netaknuti. Uprkos napadima ja ću nastaviti da profesionalno obavljam svoj posao i neću dozvoliti da me vandali zaplaše", rekao je Kalač.

Bonus video: