Savladana Kina, četvrti trijumf Srbije

Izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića savladali su danas u Tokiju selekciju Kine 3:1 (24:26, 25:18, 25:19, 25:12), poslije 90 minuta igre, u 10. kolu takmičenja.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Miljković, Foto: Www.fivb.ch
Ivan Miljković, Foto: Www.fivb.ch
Ažurirano: 03.12.2011. 10:14h

Odbojkaši Srbije vezali su tri pobjede na Svjetskom kupu u Japanu. Nakon Brazila i Egipta, izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića savladali su danas u Tokiju selekciju Kine 3:1 (24:26, 25:18, 25:19, 25:12), poslije 90 minuta igre, u 10. kolu takmičenja.

To je ukupno četvrta pobjeda Srbije, koja ima i šest poraza.

Neizvjesno je bilo jedino u prvom setu, u kojem je Srbija prva imala set loptu na 24:23, ali je Kina sa tri uzastopna poena stigla do vođstva od 1:0. U nastavku meča, međutim, dileme nije bilo (u drugom setu je Kina vodila 9:5 i držala priključak do 19:18 za Srbiju), „orlovi“ su rutinski stigli do tri boda.

Dragan Stanković, srednji bloker Srbije, proglašen je za najboljeg igrača utakmice, a meč je završio sa devet poena. Najbolji pointer u pobjedničkom timu bio je Ivan Miljković sa 17 poena, a dvocifren učinak imali su i Marko Podraščanin (11) i Miloš Nikić (10).

U kineskom timu izdvojio se Juan sa 19 poena.

“Utakmica je počela onako kako nijesmo priželjkivali. Mislim da smo u tom prvom setu imali šansu da lakše nađemo put do konačnog trijumfa, ali smo sebi zakomplikovali stvar, pa smo u narednim setovima morali da provodimo nešto duže vremena na terenu. U suštini, igrali smo dosta dobro, iako smo izgledali usporeni i pomalo roviti. Ali, ekipa se razigrala posebno u četvrtom setu i omogućila momcima sa klupe da uđu i da daju nekakav, možda i konačan pečat meču”, kazao je nakon meča selektor Srbije Igor Kolaković.

Srbija sjutra, u posljednjem, 11. kolu, igra protiv SAD, od devet časova po našem vremenu.

“Ta utakmica je važna zbog prestiža. Nema utakmice u koju reprezentacija Srbije ne ulazi da pobijedi, bilo s kim da igra, i sa kojom god postavom. Iskreno se nadam da će tako biti i sjutra, da ćemo uspjeti malo da zbijemo redove do meča i da ćemo biti svježiji neko na dva prethodna meča”, zaključio je Kolaković.

Reprezentativci Srbije ranije su izgubili šansu da osvoje jedno od prva tri mjesta na turniru i plasiraju se na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, ali će imati novu priliku za to na proljeće.

Prva će biti Kontinentalni kvalifikacioni turnir u Sofiji, od 8. do 13. maja, a ukoliko na njemu ne osvoje prvo mjesto igraće i na jednom od tri Interkontinentalna turnira u junu.

Bonus video: