Ministar pravde poručio: Vodite računa kako se obraćate državi

On je rekao da nije imao priliku da čuje navode odbrane u pogledu zakonitog postupka oduzimanja imovine, ali negira optužbe na rad državnih organa
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 09:58h

Branioci Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina su ponovili da država preuzima staranje o njihovoj imovini iako nema propise po kojima bi trebalo da sprovodi taj postupak.

Najavili su i žalbu Ustavnom sudu zbog upornosti Višeg suda da pritvor Amini Kalić ne zamijeni nekom drugom mjerom.

Advokati Velibor Marković i Dragoljub Đukanović očekuju da da će uspjeti pred Ustavnim sudom kao i u slučajevima pritvorenih u aferi “Zavala” koji se sada brane sa slobode. Oni tvrde da se radi o bezvlašću i otimačini države”.

Ministar pravde i potpredsjednik Vlade Duško Marković poručuje da bi advokati trebalo da povedu računa i pažljivije iznose ocjene o radu državnih institucija i na račun države.

Advokati porodice Kalić

On je rekao da nije imao priliku da čuje navode odbrane u pogledu zakonitog postupka oduzimanja imovine u slučaju Kalić, ali negira optužbe na rad državnih organa.

“Bez obzira na to što odbrana ima pravo na svoj stav prema tom postupku apsolutno se ne slažem da je riječ o divljanju države i nezakonitom postupanju državnih organa i sudskih organa. Postupak u slučajevima oduzimanja imovine predviđen je Zakonikom o krivičnom postupku i zakonom o privremeno i trajno oduzetoj imovini”, rekao je Duško Marković “Vijestima”.

On je podsjetio na zahtjev tužilaštava za oduzimanje imovine uz obrazloženje da se sumnja da je stečena kriminalom, da je sudski postupak u toku i da je Viši sud donio odluku o privremenom oduzimanju i da je ta imovina evidentirana i prenosi se pod nadzor države.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: