Bokseri Budućnosti od sjutra na turniru u Jagodini

"S obzirom na potpunu neaktivnost u Crnoj Gori, blizina gradova u kojima se u Srbiji održava liga našim bokserima jedina je šansa da u ringu pokažu šta su naučili", kaže Perunović.
295 pregleda 0 komentar(a)
Bokserski klub Budućnost, Foto: Luka Zeković
Bokserski klub Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2011. 11:56h

Prije 20-ak dana Budućnost je nastupila u Regionalnoj ligi u Prijepolju sa pet boksera, danas put Jagodine putuje osam najboljih takmičara slavnog kluba najboljeg crnogorskog boksera svih vremena, Miodraga Perunovića. Mečevi u Jagodini zakazani su za nedjelju.

"Na našu sreću, Regionalna bokserska liga u Srbiji je otvorenog tipa i mogu nastupiti svi klubovi. S obzirom na potpunu neaktivnost u Crnoj Gori, blizina gradova u kojima se u Srbiji održava liga našim bokserima jedina je šansa da u ringu pokažu šta su naučili i naravno, napreduju. Jedino se u mečevima prave šampioni i dobri bokseri, a Budućnost za ovu priliku ima osam boraca.

Nedostaje još samo registracija za pet boksera, a to ćemo uskoro obaviti, jer u klubu se trenira čak u dvije smjene. Osim mog kluba, u Regionalnoj ligi nastupaju i bokseri Vučića Dobrašinovića iz Berana, koji me je i povezao sa bokserskim radnicima u Srbiji. Zato nam sada i redovno dolaze pozivi i obavještenja o takmičenjima"kazao je Perunović.

U Prijepolju je sve oduševio supertalentovani pionir Viktor Mihailović, a uz njega su nastupili Nikola Stanišić, Milorad Purić, Damjan Terzić i Nikola Vujović. Uz njih, u Jagodini će se oprobati takođe izuzetno perspektivni Đuro Globarević, Aleksa Lazarević i Radoja Pavićević.

"Nemamo nikakvu pomoć državnih sportskih struktura, dok Bokserski savez i ne funkcioniše. Na takmičenja idemo zahvaljujući prijateljima kluba, i naravno roditeljima boksera. Eto, ako bude novca možda već i narednog vikenda uzmemo učešće u kolu Regionalne lige koje će se održati u Kragujevcu. A ovdje nema ništa, ako se izuzmu sparinzi, odnosno mečevi koje organizujemo u ovoj sali.

Angažujemo sudiju, a dođu bokseri iz Berana, Nikšića, Bijelog Polja... Niko ne pamti kada se posljednji put dogodilo da se u Crnoj Gori ne održi čak ni državno prvenstvo. Bez mečeva se postavlja pitanje zašto uopšte i trenirati. A odricanja nijesu mala, pogotovo što se može desiti da i takmičar koji pođe na put za Jagodinu ne bude imao rivala u svojoj kategoriji. Mada, mala je vjerovatnoća za to - zaključio je Perunović.

Bonus video: