O uzroku smrti Terzića će se izjasniti strani stručnjaci

Komisija će svoj zaključak donijet na osnovu svih do sada urađenih nalaza i mišljenja
104 pregleda 0 komentar(a)
čitulja Terzić, Foto: Goran Malidžan
čitulja Terzić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.12.2011. 18:08h

Više tužilaštvo u Podgorice odlučilo je da se o uzroku smrti zatvorenika Milivoja Terzića koji je 14. novembra pronađen mrtav u ćeliji u spuškom zatvoru izjasni medicinska komisija satsavljena od eksperata koji nijesu iz Crne Gore - izjavila je viša tužiteljka Vesna Jovićević.

Ona je kazala da je ovakva odluka uslijedila nakon što je tužilaštvo dostavljan nalaza vještaka prof. dr Miodraga Šoća koji je obavio obdukciju i Tužilaštvu dostavio mišljenje u kojem je naveo da je riječ o ubistvu.

Po nalogu tužilaštva, poslije obdukcije spoljni pregled leša obavila je doc. dr Dragane Čukić koja n ije isključila mogućnost da je riječ o samoubistvu.

Jovićević je objasnila da će komisija svoj zaključak donijeti na osnovu svih do sada urađenih nalaza i mišljenja. Miodrag Terzić je bio dva ipo mjeseca u istražnom zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u prevari Ivanke Šarić majke Darka i Duška Šarića od koje je sa srpskim državljaninom Aksentijem Ilijinim uzeo 300.000 eura.

Optužnica protiv protiv Terzića i Aksentija Ilijina iz Subotice podignuta je zbog toga što su od 28. do 31. jula lažno prikazali Ivanki Šari da će za 300.000 eura izdejstvovati ustupanje krivičnog postupka iz Italije u Crnu Goru za njenog sina Duška.

Ilijin se Ivanki Šarić predstavljao kao “Marko iz kabineta predsjednika Crne Gore”. On je Ivanki Šarić nudio pomoć u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv njenog sina Duška. Ilijin bi davao telefonsku vezu Terziću koji je izmenjenim glasom imitirao glas predsjednika Crne Gore.

Nakon što je od Ivanke Šarić preuzeo 300.000 eura u njenom stanu u Pljevljima, Ilijinu se izgubio svaki trag, a pokojni terzić je ubrzo uhapšen.

Bonus video: