CGSAMSK dobio potvrdu Uprave za sport da je jedini savez

"Stavlja se tačka oko spornih situacija ko je nadležan. Nama predstoji učlanjenje u FIA, a sporna organizacija, koja je sad član, ovim aktom je već nevalidna", piše u saopštenju CGSAMSK
103 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2011. 15:08h

Crnogorski savez auto moto sportskih klubova (CGSAMSK) saopštio je danas da je od Uprave za mlade i sport dobio potvrdu da je jedini nacionalni sportski savez iz oblasti automobilizma i proslijedio je službeno u Međunarodnu asocijaciju za automobilizam (FIA).

Uprava je u potvrdi navela da je CGSAMSK upisan u Regiostar sportskih organizacija 28. juna 2007. godine i da je jedini savez u oblasti automobilizma.

"Zahvaljujemo se Upravi za mlade i sport i direktoru Aleksandru Tičiću, koji je ispoštovao naš zahtjev i postupio u skladu sa Zakonom, a samim tim i potvrdio ko je reprezent međunarodnog i nacionalnog sporta u automobilizmu u Crnoj Gori", piše u saopštenju CGSAMSK-a dostavljenom agenciji MINA.

CGSAMSK je apelovao na klubove koji nijesu članovi da se odazovu pozivu i pristupe kako bi na vrijeme mogli da sprovede svoje aktivnosti za narednu kalendarsku godinu.

"Tim aktom stavlja se tačka oko spornih situacija ko je nadležan u auto-moto sportu. Nama predstoji učlanjenje u FIA, a sporna organizacija, koja je sad član, ovim aktom je već nevalidna", piše u saopštenju CGSAMSK.

Bonus video: